Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T Avj p0328 i p1103

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, posiadam a4 b6 1.8t po chipie od ABT na 180km. B+LPG LOVATO. 

Dziś po jeździe autostrada dosyć szybkim tempem sprawdziłem błędy w sterowniku i były takie. 
Od czego może być błąd p0328 i p1103? 
Auto jechało do końca normalnie, brak spadków mocy 170/180 tempo na A1. 

Błędy od katalizatora termostatu i SAI zawsze były i nimi się nie przejmuje, tylko co z tymi dwoma? 

auto ma instalacje Lpg Lovato i na gazie jechałem cały czas, z tego co się orientuje to reduktor w mojej instalacji jest do 160km i wtryski chyba 40km na cyl, ale auto było miesiąc temu u gazownika i sprawdzał mapę i jest ok. 

W tygodniu wezmę się za zrobienie logow i teraz pytanie robić na benzynje czy na benzynie i lpg? 
A4 jeździ na paliwie 98 bo pod takie jest napisana mapa przez ABT

DCD176C3-5618-4281-8F84-5F4C10C3B314.jpeg

Opublikowano

Zrób logi i będzie można więcej powiedzieć. Na pb komplet + 2 i 33 na lpg

Opublikowano
20 godzin temu, dotttx napisał:

Błędy od katalizatora termostatu i SAI zawsze były i nimi się nie przejmuje

A powinieneś, bo zapchany kat może zarżnąć silnik.

Polecam lekturę co do logów, bo szukać to się nie chce i najlepiej na tacy wsio podać

Opublikowano
  • Autor

Mam tu komplet logów mógłby ktoś spojrzeć?

Błąd kata jest przez wyciety tłumik środkowy.

LOG-01-001-003-xxx.rar

Opublikowano
18 minut temu, dotttx napisał:

Błąd kata jest przez wyciety tłumik środkowy.

Co Ty za bzdury piszesz. Tłumik nie ma nic do błędów od kata.

Logi się wrzuca np. na vaglogi.pl i wkleja linki. Oczekujesz pomocy to stosuj się do ogólnie przyjętych zasad.

Opublikowano
  • Autor
VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

Edytowane przez dotttx

Opublikowano

Pompa paliwa do wymiany. Jakoś wrzuciłem na vaglogi, jak to wyjaśnisz?

Opublikowano
  • Autor

Wrzucił mi kolega, wstawione są teraz, u  mnie nie idzie wrzucic. Dlatego na Gazie miałem bład p1103 i p0328?? Logi robione na PB 98 jak jest pisana mapa

Edytowane przez dotttx

Opublikowano
17 godzin temu, dotttx napisał:

Dlatego na Gazie miałem bład p1103 i p0328??

Wg mnie nie. Masz do wymiany sondę i czujnik stukowy 1. Daj loga na gazie 2+33 statycznego i dynamicznego to jeszcze coś ciekawego może wyjdzie.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Jutro ok 22 wrzucę komplet logow na gazie

Opublikowano
  • Autor

Zlogowałem auto na lpg, są poniżej 

Edytowane przez dotttx

Opublikowano
VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem wydajność pompy, jest 0.4l na 10sek przed filtrem i 0.37/10sek po filtrze także paliwo jest ok, i nie jest to jego wina, co to może być? Przez co sonda reguluje 25%?

Opublikowano

Było mierzyć ciśnienie podczas jazdy przy pełnym obciążeniu, a nie jakieś przepływy. Pompa paliwa nie daje rady przez co masz za dlugie czasy wtrysku i takie korekty.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor
W dniu 8.07.2020 o 09:26, przem8 napisał:

Było mierzyć ciśnienie podczas jazdy przy pełnym obciążeniu, a nie jakieś przepływy. Pompa paliwa nie daje rady przez co masz za dlugie czasy wtrysku i takie korekty.

Tak jak mówiłeś, ciśnienie na listwie na postoju 3.8/3.9B pod butem spada do 2.3/2.4B także tragedia mocno. Jutro postaram się jeszcze zmierzyć ciśnienie przed filtrem zobaczę czy pompa czy filtr go ogranicza. Czy od razu wymieniać pompę a może pompę i filtr? 

wklad pierburg czy tylko vdo?

Edytowane przez dotttx

Opublikowano

U mnie już ponad rok pierburg daje radę.

Opublikowano
  • Autor

Wrzuciłem brata pompę i tak to wyglada 

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w...

chyba sprawa się rozwiązała