dotttx Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Cześć, posiadam a4 b6 1.8t po chipie od ABT na 180km. B+LPG LOVATO. Dziś po jeździe autostrada dosyć szybkim tempem sprawdziłem błędy w sterowniku i były takie. Od czego może być błąd p0328 i p1103? Auto jechało do końca normalnie, brak spadków mocy 170/180 tempo na A1. Błędy od katalizatora termostatu i SAI zawsze były i nimi się nie przejmuje, tylko co z tymi dwoma? auto ma instalacje Lpg Lovato i na gazie jechałem cały czas, z tego co się orientuje to reduktor w mojej instalacji jest do 160km i wtryski chyba 40km na cyl, ale auto było miesiąc temu u gazownika i sprawdzał mapę i jest ok. W tygodniu wezmę się za zrobienie logow i teraz pytanie robić na benzynje czy na benzynie i lpg? A4 jeździ na paliwie 98 bo pod takie jest napisana mapa przez ABT
grubcio1980 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zrób logi i będzie można więcej powiedzieć. Na pb komplet + 2 i 33 na lpg
przem8 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 20 godzin temu, dotttx napisał: Błędy od katalizatora termostatu i SAI zawsze były i nimi się nie przejmuje A powinieneś, bo zapchany kat może zarżnąć silnik. Polecam lekturę co do logów, bo szukać to się nie chce i najlepiej na tacy wsio podać
dotttx Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2020 Mam tu komplet logów mógłby ktoś spojrzeć? Błąd kata jest przez wyciety tłumik środkowy. LOG-01-001-003-xxx.rar
przem8 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Opublikowano 30 Czerwca 2020 18 minut temu, dotttx napisał: Błąd kata jest przez wyciety tłumik środkowy. Co Ty za bzdury piszesz. Tłumik nie ma nic do błędów od kata. Logi się wrzuca np. na vaglogi.pl i wkleja linki. Oczekujesz pomocy to stosuj się do ogólnie przyjętych zasad.
dotttx Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Edytowane 30 Czerwca 2020 przez dotttx
przem8 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Pompa paliwa do wymiany. Jakoś wrzuciłem na vaglogi, jak to wyjaśnisz?
dotttx Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Wrzucił mi kolega, wstawione są teraz, u mnie nie idzie wrzucic. Dlatego na Gazie miałem bład p1103 i p0328?? Logi robione na PB 98 jak jest pisana mapa Edytowane 30 Czerwca 2020 przez dotttx
przem8 Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 (edytowane) 17 godzin temu, dotttx napisał: Dlatego na Gazie miałem bład p1103 i p0328?? Wg mnie nie. Masz do wymiany sondę i czujnik stukowy 1. Daj loga na gazie 2+33 statycznego i dynamicznego to jeszcze coś ciekawego może wyjdzie. Edytowane 1 Lipca 2020 przez przem8
dotttx Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Opublikowano 1 Lipca 2020 Jutro ok 22 wrzucę komplet logow na gazie
dotttx Opublikowano 5 Lipca 2020 Autor Opublikowano 5 Lipca 2020 (edytowane) Zlogowałem auto na lpg, są poniżej Edytowane 5 Lipca 2020 przez dotttx
Dominik00 Opublikowano 5 Lipca 2020 Opublikowano 5 Lipca 2020 Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum
dotttx Opublikowano 8 Lipca 2020 Autor Opublikowano 8 Lipca 2020 Sprawdzałem wydajność pompy, jest 0.4l na 10sek przed filtrem i 0.37/10sek po filtrze także paliwo jest ok, i nie jest to jego wina, co to może być? Przez co sonda reguluje 25%?
przem8 Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 (edytowane) Było mierzyć ciśnienie podczas jazdy przy pełnym obciążeniu, a nie jakieś przepływy. Pompa paliwa nie daje rady przez co masz za dlugie czasy wtrysku i takie korekty. Edytowane 8 Lipca 2020 przez przem8
dotttx Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Opublikowano 12 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 8.07.2020 o 09:26, przem8 napisał: Było mierzyć ciśnienie podczas jazdy przy pełnym obciążeniu, a nie jakieś przepływy. Pompa paliwa nie daje rady przez co masz za dlugie czasy wtrysku i takie korekty. Tak jak mówiłeś, ciśnienie na listwie na postoju 3.8/3.9B pod butem spada do 2.3/2.4B także tragedia mocno. Jutro postaram się jeszcze zmierzyć ciśnienie przed filtrem zobaczę czy pompa czy filtr go ogranicza. Czy od razu wymieniać pompę a może pompę i filtr? wklad pierburg czy tylko vdo? IMG_3991.MOV Edytowane 12 Lipca 2020 przez dotttx
kusy04 Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 U mnie już ponad rok pierburg daje radę.
dotttx Opublikowano 14 Lipca 2020 Autor Opublikowano 14 Lipca 2020 Wrzuciłem brata pompę i tak to wyglada Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w... chyba sprawa się rozwiązała
Rekomendowane odpowiedzi