Kondi67 Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Cześć! Już od paru miesięcy borykam się z problemem zbyt dużego spalania LPG i PB w aucie. Wymienione świece, przewody, silnik pracuje idealnie na benzynie i gazie, dodatkowo serwisant gazu mówi , że problem ten nie dotyczy podzespołów gazu. Dodatkowo w zimniejszych okresach borykałem się z częstym błędem P0171 i P0172 zaraz po odpaleniu auta. Niekiedy po jeździe same znikały, ale częściej musiałem sam kasować. Nie chcę wymieniać w ciemno, ale strzelam trochę w przepływkę, albo pierwszą sondę. Co o tym sądzicie? Jak mogę sprawdzić na podworku pod domem, czy jest sprawna? Dodam też, że po odpięciu wtyczki nie zmienia się praca silnika. Liczę na waszą pomoc :) Dodając dla niektórych - ile to jest DUŻE spalanie? W zimę (przeważnie same miasto) - 12/13l benzyny, LPG nawet do 15/16l. To o wiele za dużo jak na taki silnik :/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 (edytowane) Zrób logi i wrzuć na vaglogi. Najlepiej na pb i lpg (statyczne i dynamiczne). Wtedy będzie można coś więcej powiedzieć. Edytowane 3 Lipca 2020 przez ulisses Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi