Grigori2412 Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 (edytowane) Witam od dłuższego czasu dolewam co jakiś czas płyn nie widać wycieku a od kilku dni przy krótkich odcinkach po ok 10km znowu musiałem około 1l wlac. Od kilku dni silnik po odpaleniu jak długo postoi nie równo pracuje przez chwilę na dodatek przerywal powyżej 2500 obrotów i wypadł zapłon na drogim cilindrze po skasowaniu do końca dnia szarpał na drogi dzień już nie i brak błędów ale po całym dniu stania jak odpaliłem i kopcił na biało jak lokomotywa i po 2 minutach przestało. Edytowane 20 Lipca 2020 przez Grigori2412
Mechanikkosmita Opublikowano 21 Lipca 2020 Opublikowano 21 Lipca 2020 Cześć. W pierwszej kolejności zmierz co2 w płynie(filmik znajdziesz na moim kanale) w kolejności 2 sprawdź dokładnie czy nie ma wycieku, być może przez parownik gazu? sprawdź układ zapłonowy
Grigori2412 Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Opublikowano 21 Lipca 2020 Zamówiłem tester jutro już będę miał a dzis odkręciłem korek zbiornika płynu i było ciśnienie w zbiorniku a płynu było poniżej minimum a stał od 20godzin nie jeżdżony a wcześniej zrobiłem 200 km a jak odpaliłem po 2 km było max nie jest to trochę dziwne.
pawlo_SL Opublikowano 22 Lipca 2020 Opublikowano 22 Lipca 2020 Jak tworzy się ciśnienie w zbiorniczku to na bank poszła uszczelka pod głowicą. Diagnozę tą potwierdzi tester który już zamówiłeś.
Grigori2412 Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Opublikowano 22 Lipca 2020 No niestety test wykazał że uszczelka. A ile może kosztować wymiana uszczelki i zrobienie glowicy
Rekomendowane odpowiedzi