Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 - Kontrolka Airbag po 10 minutach jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :P,

Tak jak w tytule, po okołu 10 minutach jazdy zapala sie kontrolka od poduszek. Czytałem wątki na tym forum i innych i wiem, że trzeba zakodować vin. Niestety w moim przypadku nie udaje się to, w vcds wchodze w poduszki, następnie adaptacja, kanał 81, wprowadzam wartość 02905 i od razu wyskakuje error. Probowałem zmienic kodowanie ze standardowego na inne i ciągle to samo. Jak wejdę w kanał 81, to mam napisane Bus Not OK. To samo w module centralnej elektryki 09, nie ma tam vinu (a chyba powinien być?), tam po wejściu w kanał 81, wpisaniu 46992 tam próbuje zapisać, ale na koniec i wyskakuje bus not ok. Po wejściu tutaj w kanał 81 pokazuje - PIN?. Wydaje mi się, że może być problem przez licznik, był zmieniany może ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam :D 

Opublikowano

wklej cały autoscan z vcdsa z Twojego auta ze wszystkimi błędami i sterownikami, będzie jaśniej.

Opublikowano

Wymieniłeś sterownik airbag? Nie opisałeś czy problem powstał po jakimś zdarzeniu itd. 

Moja szklana kula podpowiada iż wymieniłeś sterownik airbag po dzwonie gdzie poduchy/napinacze strzeliły. 

Opublikowano
  • Autor

Ja nie wymieniałem, poprzedni właściciel nic o tym wspominał, ale nie wiadomo jak bylo naprawdę :(

Opublikowano
1 minutę temu, shimano105 napisał:

Ja nie wymieniałem, poprzedni właściciel nic o tym wspominał, ale nie wiadomo jak bylo naprawdę :(

Masz błąd 

01366 -  Opened Due to Crash Signal

35-00 -   -

Błąd ten to informacja o awaryjnym odryglowaniu zamków drzwi po sygnale z modułu airbag. Czyli po dzwonie. Jest też możliwość wygenerowania takiego błędu samemu bawiąc się vcds i testując moduł komfortu. Ale 99,9% użytkowników aut tego nie robi więc szklana kula zakłada że był dzwon i wymiana poduch/sterownika airbag.

Studio_20200721_183808.png

Opublikowano
  • Autor

To jestem w tym 0.01% :D Bawiłem sie trochę, ale z ryglowaniem drzwi to ustawiałem, żeby zamykały sie po przekroczeniu 15km/h. Teraz nie ma tego błędu, ale bardzo długo sie pojawiał błąd 01794-nieprawidłowy numer obudowy modułu sterowania. Jak wchodzę w airbag na vcds to nie ma tam vinu, a powinien być(chyba?) 

Opublikowano
51 minut temu, shimano105 napisał:

To jestem w tym 0.01% :D Bawiłem sie trochę, ale z ryglowaniem drzwi to ustawiałem, żeby zamykały sie po przekroczeniu 15km/h. Teraz nie ma tego błędu, ale bardzo długo sie pojawiał błąd 01794-nieprawidłowy numer obudowy modułu sterowania. Jak wchodzę w airbag na vcds to nie ma tam vinu, a powinien być(chyba?) 

Jaką wartość  masz w liczniku w adaptacji kanał 60?

Opublikowano
  • Autor

1045, zmieniłem na 1029, bo wydawało mi się to logiczne, tylko nie wiem co dalej :/

Edytowane przez shimano105

Opublikowano
1 godzinę temu, shimano105 napisał:

1045, zmieniłem na 1029, bo wydawało mi się to logiczne, tylko nie wiem co dalej :/

Ma być 1045,zmieniając wartość na 1029 usuwasz airbaga z kontroli.

Opublikowano
  • Autor

Usune airbaga, ale kontrolka pewnie dalej będzie sie pojawiać :D