Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Licznik A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Banan napisał:

951b to angol - a tarcze jakie masz? 

Moze i swap byl ale pytanie czy ecu z bke nie zostało :wink:

Tarcze wiesz co, powiem tak. Na szybkościomierzu jest naklejona jakaś naklejka, w ogóle z żółtymi ledami, żeby mph zamaskować ( tak przypuszczam ). Jeżeli chodzi o prędkość jazdy to pokazuje mi na tym dobrze wszystko. Tylko, że nie wiem co jest pod tą naklejką, ale na chłopski rozum przypuszczam, że mph i kmh. Tylko teraz jak to sprawdzić? Podpiąć pod interfejs zapewne, chyba tylko tyle zostaje na ten moment. 

Opublikowano

Wystarczy że zobaczysz gdzie masz 100 km/h ( w Europie zawsze na 12 godzinie ) 

Edytowane przez Banan

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, Banan napisał:

Jak podeśle Ci zdjęcie licznika, który mam to będziesz w stanie powiedzieć, jakie ecu jest?
Druga sprawa, kod immo można z poziomu komputera znaleźć?

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, Banan napisał:

Nie mam na godzinie 12, na pewno jest naklejka jakaś :D

zastanawiam się, jak wyjmę licznik i zdejmę to co jest na szybkościomierzu, to co tam znajdę :D

IMG_20200804_142243.jpg

Opublikowano

Widać po czcionce ze coś naklejone. Ogólnie za jakieś 50 zł można już wyrwać zegar z b7 Europa diesel i przełożyć tarcze. Do tego trzeba eeprom przeprogramowac na prędkość europejską. Tego juz sam nie zrobisz w b7. Ja to robiłem programatorem+pajączek (trzeba rozebrać licznik do rosołu bo kość eepromu jest pod stelarzem plastikowym tarcz),jak ktoś ma sprzęt to przez złącze licznika to zrobi.

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, pila24 napisał:

Widać po czcionce ze coś naklejone. Ogólnie za jakieś 50 zł można już wyrwać zegar z b7 Europa diesel i przełożyć tarcze. Do tego trzeba eeprom przeprogramowac na prędkość europejską. Tego juz sam nie zrobisz w b7. Ja to robiłem programatorem+pajączek (trzeba rozebrać licznik do rosołu bo kość eepromu jest pod stelarzem plastikowym tarcz),jak ktoś ma sprzęt to przez złącze licznika to zrobi.

Tylko gdzie tu kogoś takiego znaleźć :D Bo kogo bym nie pytał to nikt takich rzeczy nie robi :/

Opublikowano

W tym roku wyszły nowe przepisy odnośnie liczników i większość ekspertów od elektroniki samochodowej w ogóle woli nie tykać liczników. Na forum jest kilku specjalistów którzy nie obsrali zbroi i robią liczniki.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, pila24 napisał:

W tym roku wyszły nowe przepisy odnośnie liczników i większość ekspertów od elektroniki samochodowej w ogóle woli nie tykać liczników. Na forum jest kilku specjalistów którzy nie obsrali zbroi i robią liczniki.

Wiadomo,  że najlepiej by było, gdybym dorwał kogoś takiego miejscowego, aby się tym wszystkim zajął. Bo jednak wysyłanie komuś licznika czy dwóch do kodowania i mapowania. To troszkę jednak nie po drodze :/

Opublikowano

Ja mogę ogarnąć jakby co :wink: no ale tylko wysyłka

Edytowane przez Banan

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, Banan napisał:

No właśnie Banan, to jest problem, bo nie mogę sobie pozwolić na brak samochodu. Tylko teraz pytanie co muszę kupić i o jakich numerach?

Opublikowano
  • Autor
22 godziny temu, Banan napisał:

Znalazłem gościa niedaleko mnie co niby robi takie rzecz, prosił abym podjechał w przyszłym tygodniu, żeby obejrzeć i określić co i jak. No zobaczymy, mam nadzieję, że pójdzie w miarę gładko :)