Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie bluetooth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No i mam w tej chwili wszystko opisane powiedz mi jeszcze tylko myślisz że jak podłączę to tak jak jest w opisie coś się może wydarzyć złego

Opublikowano
5 minut temu, predator1 napisał:

No i mam w tej chwili wszystko opisane powiedz mi jeszcze tylko myślisz że jak podłączę to tak jak jest w opisie coś się może wydarzyć złego

Jak podłączysz wszystko poprawnie do przejściówki rnse (domniemam iż taką masz jak z rnsd przeszedłeś) to podłącz kompa i vcds spróbuj się podłączyć z telefonem (moduł numer 77). Jeżeli się nie połączy ale np. telefon widzi BT to trzeba przekodować moduł tak aby diagnoza była poprzez linie K (domyślnie jest ustawiona na can i vcds nie połączy się z modułem),trzeba to zrobić poprzez moduł gateway którego nie ma w a4 b6 ale jest u mnie w piwnicy ?

Oczywiście nie ma gwarancji się uda się wymusić diagnozę przez linię K bo to nowszy moduł niż te 8P0. Ale można spróbować w ramach eksperymentu. Dobrze podłączony moduł nie uszkodzi niczego, jedynie może nie zadziałać.

20200626_222259.jpg

Opublikowano
  • Autor

O jesteś kopalnią wiedzy chłopie jeszcze 2 pytania mam do ciebie bo widzę że naprawdę jesteś ogarnięty w tym temacie wyślę ci zaraz zdjęcie który jest na radiu RNS e tym moim i powiedz mi gdzie tam znajdę plus 12 V i masę bo nie ma tam prostego oznaczenia tylko są jakieś literki cyferki i gdzieś pośród tego Najprawdopodobniej w tym czerwonym kółku jest stała Masa i stały prąd to pierwsze pytanie a drugie dotyczy tego schematu który ty mi wysłałeś z tymi pinami masz tam podane mikrofon plus mikrofon minus  mikrofon a w schemacie radia Jak się przyjrzysz dobrze podane jest wejście + wejście- I..... wyjscie+ I wyjście-... i pytanie Które piny z tej rozpiski którą ty mi wysłałeś mam podpiąć pod jaki Mikrofon pod wejście czy pod wyjście plus minus

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieję że zrozumiale do ciebie to napisałem bo sam nie wiem już

Opublikowano
  • Autor

Screenshot_20200725-171133_Google.jpg

Opublikowano
  • Autor

20200725_172013.jpg

Opublikowano
  • Autor

Interesują mnie te dwie pozycje które zakreślił m ci w czerwonym kółku Jakbyś mógł spojrzeć na ten schemat na radiu i powiedzieć mi która to kostka na radiu i który PIN

Opublikowano
35 minut temu, predator1 napisał:

Interesują mnie te dwie pozycje które zakreślił m ci w czerwonym kółku Jakbyś mógł spojrzeć na ten schemat na radiu i powiedzieć mi która to kostka na radiu i który PIN

Cytat

pin 1 zasilanie bt(+) pin 15 kostka D
pin 2 zasilanie bt (masa) – pin 12 kostka D
pin 8 sygnał tel + pin 12 kostka C
pin 9 sygnał tel – pin 6 kostka C
pin 11 + mikrofonu
pin 12 – mikrofonu
pin 15 k-line pin 5 kostka B
pin 16 wyciszenie TEL MUTE pin 11 kostka D
pin 17 CAN HIGH pin 9 kostka D
pin 18 CAN LOW pin 10 kostka D

Mikrofon masz opisany na radiu,kostka C

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor

Kolego masę i Plus rozkminiłem na schemacie w radiu to jest kostka D pin 16 plus a masa kostka d  pon 14

Opublikowano
Teraz, predator1 napisał:

Kolego masę i Plus rozkminiłem na schemacie w radiu to jest kostka D pin 16 plus a masa kostka d  pon 14

Pin 15 to +12V a pin 12 -12V w kostce D.

Lepiej bądź ostrożny i czytaj wszystko po 5 X razy nim podłączysz 

Opublikowano
  • Autor

Jak uda mi się to podłączyć to zapraszam cię nad morze do Koszalina bo Stąd właśnie jestem Trzymaj kciuki muszę przeanalizować To co napisałeś z tym plusem I minusem bo dostałem info że właśnie PIN 16 to plus a 514 to minus w kostkach d

Opublikowano
  • Autor

Dlatego wolę to jeszcze sprawdzić bo oznaczenie gnd na radiu znaczy masę

Opublikowano
  • Autor

Ale wiesz co Coś mi się jeszcze nie zgadza z tym mikrofon minus mikrofon plus podałeś PIN 11 12

Opublikowano
  • Autor
57 minut temu, predator1 napisał:

Screenshot_20200725-171133_Google.jpg

A to na rozpisce 11 i 12 PIN w kostce C to faktycznie 12 PIN To jest telefon plus ale 11pin nie ma tam nic o telefon minus gdzie powyżej jest na przykład telefon minus

Opublikowano
  • Autor

Że Czekaj sekundę bo coś mi się pochrzaniło za chwilę się odezwę

Opublikowano
  • Autor

Mamm  niezgodność z tą masą i z plusem nie zgadza mi się też ten mikrofon plus mikrofon minus to co mi podałeś czyli u ciebie mikrofon Plus i minus to jest 11 12 PIN

Opublikowano
  • Autor

Pozostała rozpiska zgadza się z tą z którą mam czyli nie zgadza mi się jeszcze raz mikrofon plus mikrofon minus bo rozpisce którą teraz mi przesłałeś PIN 11 i 12 to jest telefon plus i coś jeszcze

Opublikowano
  • Autor

No i nie zgadza mi się coś z tym plusem i masą

Opublikowano
  • Autor

Sorry że cię męczę ale muszę to naprawdę porządnie przedyskutować zanim spalę auto

Opublikowano
  • Autor

Dobra ogarnąłem twój PIN 11 i 12 to jest w kostce z mojego modułu .. teraz to skumałem piszesz mi że mikrofon jest rozpisany u mnie na radiu na kostce tylko teraz moje pytanie które było wcześniej tam są cztery mikrofony Jak się przyjrzysz wejścia są dwa i wyjścia są dwa i teraz które