GREG1975 Opublikowano 25 Lipca 2020 Opublikowano 25 Lipca 2020 Witam, wiem, że temat był już poruszany, ale niestety nie wyczerpany, jak dla mnie. W czasie jazdy wyłączyła mi się kamerka podpięta pod gniazda zapalniczki i po sprawdzeniu stwierdziłem, że nie działają wszystkie trzy gniazda 12V. Po podpięciu kamerki pod USB w podłokietniku - działa poprawnie. Odnalazłem w schemacie, że powinien za to odpowiadać bezpiecznik nr 6 z czarnej listwy C w bagażniku. Niestety przepatrzyłem wszystkie bezpieczniki - bagażnik, kokpit oraz podnóżek i nie znalazłem ani czarnej listwy, ani bezpiecznika o nr 6. Jak ktoś już ogarniał ten temat, to gorąca prośba o podpowiedź, zanim udam się do elektryka - może wystarczy wymiana bezpiecznika, tylko którego? Będę wdzięczny za wskazówki. Pozdrawiam.
Muskel1 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zaktualizuj profil bo sa sprzeczne dane. O jakii model się rozchodzi? Bo nie ma A4 w wersji sportback i B9 z silnikiem 1B.
GREG1975 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Racja, wpisywane było na szybko i coś mogłem pomieszać. Już jest ok. Jakieś pomysły?
Muskel1 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) Dalej źle, oznaczenie silnika (CR-silniki w tych modelach maja 4 litery, jezeli masz 2.0 TDI to jest któryś z tych: DEUC, DEUA,DETA). Bezpiecznik nr. 40 jest odpowiedzialny za zapalniczki i gniazdka. Zaznaczyłem na zielono.Sportback sa A3, A5, A7. A4 jest tylko Avant i Sedan? Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez Muskel1
GREG1975 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Ok. Na wschodni rynek kompletowany był jako Sportback i ma wzmocniona ramę, czego w PL nie ma, ale mniejsza o nazwy. Pytanko tylko, które to: kokpit, podnóżek czy bagażnik? Raczej któreś z dwóch pierwszych?
Muskel1 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Tu nie chodzi o nazwe kolego tylko o bryłe. Masz limuzyne czy kombi? Limuzyna= Sedan Kombi=Avant Szukaj w nogach przy słupku A.
GREG1975 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Ok. Tak zrobię. Dzięki wielkie
Muskel1 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Przez pomyłkę podałem Ci niewłaściwą rozpiskę bezpieczników. To jest od Audi A3 8V. Zobacz u siebie pod lewą nogą kierowcy jak wygląda ta puszka z bezpiecznikami u Ciebie. Sa 2 różne z tego co widze
GREG1975 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Ok. Dzięki. Z samego rana zrobię fotkę z podnóżka i może też z lewej strony kokpitu. Pozdrawiam
GREG1975 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Faktycznie jest 40 czerwony w pidnòżku, tylko czy to ten? Załączam fotkę.
Muskel1 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Na górnym rysunku rząd opisany jako ST3 i tam jest bezpiecznik 6. Liczone w rzędzie od dołu w góre tak jak na rysunku pokazane. On jest odpowiedzialny za moduł centralnej elektryki (zgodnie z opisem w ELSA). Na zagranicznym opisie (rząd C) jest ten bezpiecznik odpowiedzialny za gniazda zapalniczki (Sockets). Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Muskel1
GREG1975 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Czyli u mnie byłaby to trzecia żòłta dwudziestka pod trzema zielonymi trzydziestka mi po prawej? Czy źle liczę wg mojego zdjęcia?
Muskel1 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Ściągnij tą różową ramkę i licz też miejsca w których nie ma bezpieczników. Jeżeli dobrze widze to ta pierwsza (licząc od dołu tak jak na rysunku liczone) dwudziestka. Sprawdz miernikiem a nie na oko. Wyjmik ramkę, jeden biegun miernika daj na masse a drugim sprawdz oba kontakty bezpiecznika. On ma tam takie srebrne kontakty (punkty) Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Muskel1
GREG1975 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Już chyba mam, licząc od góry to środkowa dwudziestka bo jedno gniazdo wolne i środkowa wypada jako szòsta. Gołym okiem widać, że przepalony, załączam foto.
Muskel1 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 No jest przepalony. Wymień i zobaczymy.
Muskel1 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Musisz od dołu liczyć. Numery przypisane sa od dołu. Środkowa 20ka to nr. 7 i odpowiedzialny jest zgodnie ze schematem za moduł tylnych prawych drzwi. Dziwne troche
GREG1975 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Skoczę na Shell i po wymianie dam znać
GREG1975 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Bum! Działa jak trzeba. Po wymianie tej środkowej 20 poszło. Dzięki za pomoc i wyrozumiałość. Pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 2 minuty temu, GREG1975 napisał: Bum! Działa jak trzeba. Po wymianie tej środkowej 20 poszło. Dzięki za pomoc i wyrozumiałość. Pozdrawiam To super Bezawaryjnej jazdy!
Rekomendowane odpowiedzi