delma89 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Dzień dobry, wczoraj padła mi stacyjka. A4 B5 Avant 1997r. 1.8 ADR. Problem wygląda następująco: Klucz obraca się zupełnie swobodnie, brak poszczególnych pozycji np na zapłon, nie wraca też po odpaleniu silnika bo tego też się nie da zrobić. Kontrolki palą się nawet po wyciągnięciu kluczyka. Po zgaszeniu auta ostatni raz jak jechałem to palił się też panel klimatyzacji (samo podświetlenie. Moje pytanie: padła sama kostka stacyjki czy cały mechanizm z bębnem itd? Co wymienić? Czy wystarczy wymienić na nową samą kostkę? Z gory dziękuję za pomoc
Banan Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 urwana płetwa która obraca kostką stacyjki - zdemontuj osłonę kolumny , odkręca kostkę stacyjki i sam sprawdź , do wymiana sama stacyjka
GorkoKlucze Opublikowano 1 Lutego 2021 Opublikowano 1 Lutego 2021 Najlepiej podejść do profesjonalnego warsztatu z całym zestawem - stacyjką i kluczami. Wtedy będzie można zdiagnozować problem. Pozdrawiam, Zespół Górko Klucze.
Rekomendowane odpowiedzi