Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Sprawdzenie logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów , ostatnio jadąc trase auto było troche mułowate po przygazowaniu rozerwało węża tego zaraz za turbiną , zmieniłem wąż i profilaktycznie zaworek n75 . Nieraz fajnie jedzie 1,2,3 wbija w fotel a na 4 i 5 biegu już nie za bardzo , w styczniu tego roku czyściłem łopatki w turbinie możliwe ze znowu jest tam pełno nagaru ? Wrzucam link do logów grupa 011 i 03 http://vaglogi.pl/log-011_003_ZdjzJaj.html

Edytowane przez M@teo

Opublikowano

Po logach zrówno MAP i MAF wygląda OK. Przydałoby się kilka prób, może w którejś by wyszło czy jest tendencja do przeładownia... 

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, kamil-vag napisał:

Po logach zrówno MAP i MAF wygląda OK. Przydałoby się kilka prób, może w którejś by wyszło czy jest tendencja do przeładownia... 

Dzięki za zainteresowanie jutro postaram się jeszcze raz zrobić logi i zobaczymy moze cos wyjdzie . 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 18.08.2020 o 11:35, kamil-vag napisał:

Trochę to trwało ale zrobiłem kilka logów 

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum
VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum
VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

Opublikowano

Nie ma w tych logach tendencji do przeladowania, być może rozruszałeś kierowniczki i jest ok, dlatego unikaj mulenia auta, przegoń go czasem jak rozgrzany na 3 biegu z pedałem w podłodze... 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, kamil-vag napisał:

Nie ma w tych logach tendencji do przeladowania, być może rozruszałeś kierowniczki i jest ok, dlatego unikaj mulenia auta, przegoń go czasem jak rozgrzany na 3 biegu z pedałem w podłodze... 

A zerkniesz jeszcze na wtryski bo dziś pojawił się mi błąd 16688 - Cylinder 4 Misfire Detected
        P0304 - 35-10 - - - Intermittent i auto wpada w wibracje na wolnych obrotach , kopci a spaliny czuć ropą aż szypie w oczy 

VAGLOGI.PL

Opublikowano

Na 4 cylindrze przekroczona maksymalna Korekcja, bipy w minusie... Albo oringi, albo trzeba szukać pompki na podmianę. 

Najlepiej by było wymienić oringi i zamienić miejscami 1 z 4 wtryskiem, do tego podoginac konektory na wtyczkach... 

Jak Korekcja pójdzie za wtryskiem No to wtedy ten wtrysk do podmiany 

Opublikowano
  • Autor

Tylko dlaczego w grupie 013 jak trzymam obroty to na czwartym cylindrze pokazuje dawkę 002 a jak puszcze gaz to ona powoli rośnie do 2.99?

Opublikowano

cos nie tak z wtryskiem

mialem podobnie tylko ze w druga strone

winowajca byl czwarty pompowtrysk

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem czwart wtrysk i problem zniknął , auto przestało kopcić ,drgań silnika tez nie ma i auto nawet lepiej jedzie .Dziekuje za pomoc 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Moim zdaniem moje auto ma problem z przyśpieszaniem , mozna sie rozpędzić maks do 180 raz tylko poszla 200 i to musiałem mieć długą prostą . Do trzeciego biagu jakos jedzie a na wyższych juz nie ma jakiegoś ekstra przyśpiesznia . Porównywałem z innymi tdi ( avf passat b5 i audi a4 b6 avf ) i jest spora różnica . Geometria działa ,zaworek nowy , wężyki nowe , z tego co zauważyłem to mam sterownik założony od avf i podobno ktoś kiedyś robił program , przy wyprzedaniu nieraz przymuli i nie ma tego wbijania w fotel a auto kręcę wysoko prawie do 5 tyś obrotów 

Opublikowano
  • Autor
22 godziny temu, kamil-vag napisał:

Zrób jeszcze raz loga 

003+011

raz na 3 i raz na 4 biegu...

zrobiłem klika prób i tak wyszyły 

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

VAGLOGI.PL

Opublikowano

Średnio osiąga Ci ciśnienie zadane w 3s. co jest dobrym wynikiem... 

Może coś z programem, nie siedzę za kierą, ale według logów auto powinno jechać... 

Opublikowano
  • Autor
52 minuty temu, kamil-vag napisał:

Średnio osiąga Ci ciśnienie zadane w 3s. co jest dobrym wynikiem... 

Może coś z programem, nie siedzę za kierą, ale według logów auto powinno jechać... 

Też zauważyłem jadąc autostradą że gdy wcisne pedał gazu do końca to jakoś przyśpiesza a jak stopniowo popuszczam to jest coraz lepiej .W takim razie co mogę zrobić aby poprawić osiągi ??  Czy turbo brd to dobry pomysł ? 

Edytowane przez M@teo