Bimberson Posted August 29, 2020 Posted August 29, 2020 Witam przymierzam się do zakupu b6, ale nie wiem jaki silnik sb upatrzeć myśle na 2.0 benz+lpg, a jesli nic nie znajde to 1.9 tdi 130 w ostateczności. Wiem ze 1.8t najlepiej ale koszty są o wiele większe a szukam do 10 tys. Jakie opinie na temat 2.0 ? Bo Każdy ma inną, głównie mi chodzi o to żeby nie było to jakoś mułowate.
przem8 Posted August 29, 2020 Posted August 29, 2020 14 minut temu, Bimberson napisał: Jakie opinie na temat 2.0 ? Bo Każdy ma inną, głównie mi chodzi o to żeby nie było to jakoś mułowate. Żre olej na potęgę, temat obszerny na forum. Daj sobie spokój i kup inne auto w tej cenie. Ceny tych "szrotów" z 2.0 alt pod maską nie bez powodu jest niska
Bimberson Posted August 29, 2020 Author Posted August 29, 2020 34 minuty temu, przem8 napisał: Żre olej na potęgę, temat obszerny na forum. Daj sobie spokój i kup inne auto w tej cenie. Ceny tych "szrotów" z 2.0 alt pod maską nie bez powodu jest niska A coś o 1.9 tdi 130 ? Czy w innym dziale pisać ?
przem8 Posted August 29, 2020 Posted August 29, 2020 A co tu o tym pisać, każdy zna tdi Jakiś czas temu szukałem dla gościa takiego tdi i szczerze to do 12 tys same padaczki. Znalezienie w miarę przyzwoitej b6 bez wkładu sporej sumy na start to wyczyn.
AndrzejK. Posted August 29, 2020 Posted August 29, 2020 (edited) Teraz, Bimberson napisał: szukam do 10 tys. B6 do tej kwoty szukasz?? No powiem,że odważnie.....choć pewnie znajdziesz coś z "perełek" z tym,że bardzo szybko pojawisz się m.in tu na forum i to nie w kwestii podyskutowania np. o estetyce i dotyczy to każdej wersji. No chyba,że lubisz hazard. Teraz, przem8 napisał: Żre olej na potęgę, temat obszerny na forum. Daj sobie spokój i kup inne auto w tej cenie. Ceny tych "szrotów" z 2.0 alt pod maską nie bez powodu jest niska Tu kolega napisał opinię, która faktycznie miała/ ma miejsce w B6 co jest wynikiem pokombinowania ekologicznego producenta + serwisowanie z perspektywy wielu lat przez wielu bez wyobrazni..... Ja wspomnę Ci tylko słowo o tym silniku, ale z autopsji, a nie w większości z zasłyszanych i powielanych opinii, gdyż mam auto z takim silnikiem od trzech lat, inna sprawa, że w modelu B7 (z końca produkcji) i z tego co wiem robi to dużą różnicę. Jednym zdaniem.....nie mam żadnego problemu z niczym, oleju nie pobiera od wymiany do wymiany wcale, no może na upartego 200-300ml. Motor praktycznie bezobsługowy, jezdzi bardzo akceptowalnie jak na swoje 131PS, choć nie jest to silnik dla "ambitnych", bo tacy kupują inne konfiguracje. Ale auto od wypustu z fabryki było serwisowane/używane z głową.... Zresztą jak się tak zastanowić to na obecną chwilę Audi nie ma idealnego silnika, bo wszystkie po kolei mają większy lub mniejszy problem a to z samym silnikiem, a to z osprzętem , a na ponadnormatywnym zużyciu oleju kończąc. "Wybielanie" bardziej jednego motoru względem drugiego wg. mnie to bardziej utarte opinie i powtarzanie ich bez świadomości i znajomości tematu i opinia/pogląd "gotowe". Znam osobiście dwóch właścicieli Audi, jeden ma "cudowny" tak mocno zachwalany tu silnik 1.8T, a drugi posiada 2.4 i ani jeden ani drugi do najbardziej szczęśliwych ludzi nie należą - wniosek z dyskusji z nimi. I na koniec sugestia: bez urazy, ale z takim budżetem bardziej skłaniałbym się do szukania czegoś w mniej ambitniejszej marce - większa szansa na znalezienie czegoś sensownego. Obrazowo pisząc, rok temu sprowadzałem/kupowałem Toyotę Aygo z Niemiec z 2007 roku, fakt autko zadbane, praktycznie jak nowe....koszt całościowy zakupu łącznie z opłatami zamknął się w 13 tysiącach.... A to tylko małe miejskie autko, a Ty chcesz kupić "poważne", rodzinne auto z segmentu premium jak jest postrzegane do 10 tysięcy..... Zastanów się dwa razy, to moja sugestia, a zrobisz i tak jak uważasz. Edited August 29, 2020 by AndrzejK.
Recommended Posts