Jump to content
IGNORED

[B6 2.4 BDV] Korekty

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć,

mam problem w BDV. W samochodzie założona jest instalacja LPG. Niedawno, bo jakiś rok temu (~15k km) zostały wymienione wszystkie katalizatory na nowe, jakieś zamienniki. Co jakiś czas pojawia się błąd, ale tylko na LPG:

16815 - Katalizator wstępny; zespół 2

P0431 - 001 - za mała skuteczność

Skasowałem błedy i zrobiłem "log" żeby mieć m/w pogląd, że coś jest nie tak, bo wydaje mi się, że problemem nie jest sama instalacja LPG. "Log" na benzynie, Grupa 033 i 002: https://drive.google.com/file/d/1P3LPvspp_2vE_faRKSUAr-Q69jvPrQyM/view?usp=sharing

Prośba o pomoc, co i jak dokładnie zalogować, żeby zdiagnozować skąd takie rozjazdy w korektach między głowicami. No chyba, że to normalne? 

Pytanie odnośnie błędu kata - czy jakaś ewentualna nieszczelność wydechu może powodować taki błąd?

Co do LPG - tydzień temu wymieniłem wszystkie wtryskiwacze na Barracudy, stare Yeti padały jeden po drugim. 

Edited by tsluszniak
Posted

Zrób log dynamiczny 2+33 na obu paliwach do odcinki. Jak Katy zamienniki to może przez to błąd i żeby się tego pozbyć to najlepiej wyłączyć drugie sondy w sofcie. 

Posted

Ok, zrobię, ale dopiero w weekend, bo muszę jechać do rodziców. Samochód taty :)

Posted
Posted

Wygląda ok.

Posted

Czyli nie doszukiwać się żadnego problemu poza tym, że prawdopodobnie te katy zamienniki już padły?

Posted

Czy padły to musiałbyś do nich zajrzeć albo przynajmniej podejrzeć czy nie masz nadmiernych stuków na benie w gr.20 przy butowaniu.

Posted

ok, popatrzę