Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Włącza i wyłącza się klimatyzacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troche odgrzeje temat. U mnie jest coś takiego, że w czasie jazdy wszystko działa jak należy chłodzi aż sie zimno w aucie robi. W czasie postoju chwile pochodzi (plus minus 3 minuty) i sie wyłączy, po chwili sie znowu włączy i tak na zmiane. Ktoś się oriętuje co to może być ?

EDIT.

Jak jeżdze z włączoną klimą to gdy wjade na parking i wyłacze silnik słychać dyskretne syczenie, tak ma być ?

Wentylator elektryczny chłodnicy sprawdzony? Powinien włączyć się na 1 bieg po uruchomieniu klimy.

Natomiast syczenie to normalka, nie przejmuj się tym.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam, podłączam się do tematu...

mam podobny problem jak wy. A mianowicie, czasami klima mi przerywa tzn. włącza i wyłącza się podczas jazdy, ale czasami działa dobrze i nie przerywa. Wydaje mi się że wiatrak dział dobrze, ponieważ wszystko załącza. Ten silnik od klimy napędzający wiatrak, zatrzymuję się i to powoduję chwilowy brak nawiewu, wydaję mi się że to tak ma działać...może wiecie co może być przyczyną przerywania klimy?[br]Dopisany: 12 Maj 2009, 21:10_________________________________________________pomożecie? :confused4:

Opublikowano

witam ,sorry ale sie podłącze,u mnie na skraplaczu jest jeden wentylator, czy sprawdzenie go wyglada tak samo[br]Dopisany: 28 Maj 2009, 14:24_________________________________________________Powidzcie dokladnie gdzie jest ten czujnik na podszybiu

Opublikowano

Było na forum o tym problemie z VAGiem, też go miałem. Odnajdujesz w menadżerze swój port, i ustawiasz szybkość przesyłu (u mnie ustawiłe 2048 bitów na sekunde i działa). W programie VAG też w opcjach zmieniasz na taką samą wartość. Gdzieś na forum już pisali o tym błędzie. Co do klimatyzacji chyba powinieneś sprawdzić silniczki, które sterują klapami, podobno to najczęściej one zawodzą.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

witam, podłączam się do tematu...

mam podobny problem jak wy. A mianowicie, czasami klima mi przerywa tzn. włącza i wyłącza się podczas jazdy, ale czasami działa dobrze i nie przerywa. Wydaje mi się że wiatrak dział dobrze, ponieważ wszystko załącza. Ten silnik od klimy napędzający wiatrak, zatrzymuję się i to powoduję chwilowy brak nawiewu, wydaję mi się że to tak ma działać...może wiecie co może być przyczyną przerywania klimy?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie jest taka sytuacja że gdy staruje np. że świateł lub rozpędzam auto albo jak stoje np. światłach to się klima wyłącza ale tylko na chwilke. Sytuacja ustępuje jak jestem w ruchu. Czy to też może być problem związany z nabiciem klimy?

pozdrawiam