Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] CB-RADIO podpięte pod radio i wyłączane z kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam takie pytanko do czego sluza poszczegolne piny na tym radyjku a dokledniej chodzi mi o to żeby cb-radio podpiąć pod zwykle radyjko w autku po to aby wyłączało sie po wyłączeniu zapłonu jak to zwykłe mam radio gamma cc a to zdjęcie z opisem pinów proszę o wyjaśnienie który jest od czego

68ed261422332ded.jpg

Opublikowano

Albo pod 2 albo pod 5. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba 5 pojawia się po włączeniu stacyjki.

Opublikowano

Najlepiej weź miernik i sprawdź na którym pinie jest napięcie podczas włączonego zapłonu a nie ma go gdy zapłon jest wyłączony. w tedy będziesz wiedział na 1oo%. Ale mi się wydaje że może to być pod 5

Opublikowano

wydaje mi sie ze to bedzie nr 14( symbol włącznika,styku) po przekreceniu kluczyka radio dostanie sygnał '' + " i sie właczy zas po wyjeciu zostanie styk rozłaczony i nie będzie zasilania

Opublikowano

Tak jasne, i jak będziesz chciał włączyc CB to będziesz musiał najpierw włączyć radio. To jest 5 na 90 %, a na 10% to 2.

Opublikowano
  • Autor

radio to mam caly czas wlaczone a na wylaczonym silniku to cb raczej niepotrzeba wiec wystarczy ze jak wlacze zaplon to wlaczy mi sie cb i zwykle radio i o taki manewr mi wlasnie chodzi

Opublikowano

Aha czyli jak wyłączysz zwykłe radio albo jak wymienisz na inne to jak włączysz CB?? A pozatym raczej jest to styk o obciążeniu małym, rzędu 250 mA więc powodzenia.

Dlaczego nie chcesz posłuchać doświadczonych elektryków i podłączyć się pod 5??

Opublikowano
  • Autor

to gdzie sie wpiąć żeby wilk był syty i owca w jednym kawałku została??

Opublikowano

Pod styk 5.

Opublikowano
  • Autor

i jak to bedzie hulalo?? w jaki sposób bedzie załączało??

Opublikowano

Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki się CB wyłączy. Po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu się załączy.

Czyli tak jak zwykłe radio.

Opublikowano
  • Autor

i wlasnie dokladnie o to mi chodzilo

czyli pod 5 plus od zasilania rayjka a pod 1 masa z radyjka??

Opublikowano

Dokładnie tak.

Opublikowano
  • Autor

oki czyli jak tlko dorwe złączki zaciskane na kabel to podepne i dam znac jak to chula

Opublikowano

Mi się ten pomysł w ogóle nie podoba. Pamietaj, że CB ma spory apetyt na prąd. Nie wiem, jakie radio zamierzasz podłączać, ale nawet te najmniejsze to conajmniej 2-3 A.

Opublikowano

Mi się ten pomysł w ogóle nie podoba. Pamietaj, że CB ma spory apetyt na prąd. Nie wiem, jakie radio zamierzasz podłączać, ale nawet te najmniejsze to conajmniej 2-3 A.

Haha spory apetyt na prąd hahah

Zwykłe radio zabezpieczone jest bezpiecznikiem 10A prąd a CB jak weźmie 2 A to już jest maks. Spokojnie możesz włączać CB pod ten obwód.[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2009, 14:42_________________________________________________No proszę Cie żarówka LED do zegarów ma 1,2W czyli pobiera 0,1A. W ilości 10 sztuk daje 1A, tyle co CB podczas nadawania. Podczas nasłuchu CB pobiera ok 200 mA, czyli tle co 2 żarówki LED.

Opublikowano
  • Autor

mi tez cos niepasilo bo wiedzialem zeby podlaczyc radyjhko samochodowe w domu to potrzeba conajmniej 3A trafo wiec cb moze tak byc bo itak mowie sie tam co jakis czas a glownie jest sie na nasluchu

Opublikowano

Zwykłe radio zabezpieczone jest bezpiecznikiem 10A prąd a CB jak weźmie 2 A to już jest maks. Spokojnie możesz włączać CB pod ten obwód.

Napisałem Kolego o najmniejszych TRX-ach. I napisałem wyraźnie, że nie wiem, jakie radio Kolega chce podłączyć.

I nie pisz, że 2 A to max, bo zaraz wrzucę kilka fotek moich radii, które biorą choćby po 20A.

Także na przyszłość czytamy ze zrozumieniem :hi:

Opublikowano
  • Autor

koledzy spokojnie bez nerwow dla wyjasnienia dodam ze radio cb ktore posiadam to INTEK m790

Opublikowano

Zwykłe radio zabezpieczone jest bezpiecznikiem 10A prąd a CB jak weźmie 2 A to już jest maks. Spokojnie możesz włączać CB pod ten obwód.

Napisałem Kolego o najmniejszych TRX-ach. I napisałem wyraźnie, że nie wiem, jakie radio Kolega chce podłączyć.

I nie pisz, że 2 A to max, bo zaraz wrzucę kilka fotek moich radii, które biorą choćby po 20A.

Także na przyszłość czytamy ze zrozumieniem :hi:

Poprosiłbym o takie radyjka oczywiście mówimy o legalnych 4W do autek.[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2009, 23:18_________________________________________________Intek podany przez Ciebie ma pobór 250mA dla odbioru i 1,1A dla nadawania.