Opublikowano 2 Kwietnia 200917 l witam mam takie pytanko do czego sluza poszczegolne piny na tym radyjku a dokledniej chodzi mi o to żeby cb-radio podpiąć pod zwykle radyjko w autku po to aby wyłączało sie po wyłączeniu zapłonu jak to zwykłe mam radio gamma cc a to zdjęcie z opisem pinów proszę o wyjaśnienie który jest od czego
Opublikowano 2 Kwietnia 200917 l Albo pod 2 albo pod 5. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba 5 pojawia się po włączeniu stacyjki.
Opublikowano 2 Kwietnia 200917 l Najlepiej weź miernik i sprawdź na którym pinie jest napięcie podczas włączonego zapłonu a nie ma go gdy zapłon jest wyłączony. w tedy będziesz wiedział na 1oo%. Ale mi się wydaje że może to być pod 5
Opublikowano 3 Kwietnia 200917 l wydaje mi sie ze to bedzie nr 14( symbol włącznika,styku) po przekreceniu kluczyka radio dostanie sygnał '' + " i sie właczy zas po wyjeciu zostanie styk rozłaczony i nie będzie zasilania
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Tak jasne, i jak będziesz chciał włączyc CB to będziesz musiał najpierw włączyć radio. To jest 5 na 90 %, a na 10% to 2.
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Autor radio to mam caly czas wlaczone a na wylaczonym silniku to cb raczej niepotrzeba wiec wystarczy ze jak wlacze zaplon to wlaczy mi sie cb i zwykle radio i o taki manewr mi wlasnie chodzi
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Aha czyli jak wyłączysz zwykłe radio albo jak wymienisz na inne to jak włączysz CB?? A pozatym raczej jest to styk o obciążeniu małym, rzędu 250 mA więc powodzenia. Dlaczego nie chcesz posłuchać doświadczonych elektryków i podłączyć się pod 5??
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Autor to gdzie sie wpiąć żeby wilk był syty i owca w jednym kawałku została??
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki się CB wyłączy. Po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu się załączy. Czyli tak jak zwykłe radio.
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Autor i wlasnie dokladnie o to mi chodzilo czyli pod 5 plus od zasilania rayjka a pod 1 masa z radyjka??
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Autor oki czyli jak tlko dorwe złączki zaciskane na kabel to podepne i dam znac jak to chula
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Mi się ten pomysł w ogóle nie podoba. Pamietaj, że CB ma spory apetyt na prąd. Nie wiem, jakie radio zamierzasz podłączać, ale nawet te najmniejsze to conajmniej 2-3 A.
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Mi się ten pomysł w ogóle nie podoba. Pamietaj, że CB ma spory apetyt na prąd. Nie wiem, jakie radio zamierzasz podłączać, ale nawet te najmniejsze to conajmniej 2-3 A. Haha spory apetyt na prąd hahah Zwykłe radio zabezpieczone jest bezpiecznikiem 10A prąd a CB jak weźmie 2 A to już jest maks. Spokojnie możesz włączać CB pod ten obwód.[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2009, 14:42_________________________________________________No proszę Cie żarówka LED do zegarów ma 1,2W czyli pobiera 0,1A. W ilości 10 sztuk daje 1A, tyle co CB podczas nadawania. Podczas nasłuchu CB pobiera ok 200 mA, czyli tle co 2 żarówki LED.
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Autor mi tez cos niepasilo bo wiedzialem zeby podlaczyc radyjhko samochodowe w domu to potrzeba conajmniej 3A trafo wiec cb moze tak byc bo itak mowie sie tam co jakis czas a glownie jest sie na nasluchu
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Haha spory apetyt na prąd hahah Zwykłe radio zabezpieczone jest bezpiecznikiem 10A prąd a CB jak weźmie 2 A to już jest maks. Spokojnie możesz włączać CB pod ten obwód. Napisałem Kolego o najmniejszych TRX-ach. I napisałem wyraźnie, że nie wiem, jakie radio Kolega chce podłączyć.I nie pisz, że 2 A to max, bo zaraz wrzucę kilka fotek moich radii, które biorą choćby po 20A. Także na przyszłość czytamy ze zrozumieniem
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Autor koledzy spokojnie bez nerwow dla wyjasnienia dodam ze radio cb ktore posiadam to INTEK m790
Opublikowano 4 Kwietnia 200917 l Haha spory apetyt na prąd hahah Zwykłe radio zabezpieczone jest bezpiecznikiem 10A prąd a CB jak weźmie 2 A to już jest maks. Spokojnie możesz włączać CB pod ten obwód. Napisałem Kolego o najmniejszych TRX-ach. I napisałem wyraźnie, że nie wiem, jakie radio Kolega chce podłączyć.I nie pisz, że 2 A to max, bo zaraz wrzucę kilka fotek moich radii, które biorą choćby po 20A. Także na przyszłość czytamy ze zrozumieniem Poprosiłbym o takie radyjka oczywiście mówimy o legalnych 4W do autek.[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2009, 23:18_________________________________________________Intek podany przez Ciebie ma pobór 250mA dla odbioru i 1,1A dla nadawania.