Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Brak luzu na pompowtryskach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzis zmieniałem uszczelkę pod pokrywą zaworów i ku mojemu zdziwieniu tylko na jednym pd był luz 0.3 mm (sprawdzany był on gdy dzwigienki były w martwym położeniu tzn nie naciskały na pompki)

jaki powien być luz czy mierzy się go w miejscu styku rolki dzwigienki z krzywką na gorącym czy zimnym silniku ,jakie są objawy i konsekwencje braku luzu :mysli:

Opublikowano

No właśnie jak to jest z tym luzem na dźwigience pompowtryskiwacza. Ja u siebie zaobserwowałem że po zgaszeniu luz jest zawsze tylko na jednym pompowtrysku i tu nie ma reguły raz jest na pierwszym PD następnym razem na czwartym PD. Czy ten luz wogóle powinien być, czy może pompowtryski są źle wyregulowane ?

Opublikowano

Zapoznać się Koledzy z procedurą regulacji pompowtryskiwaczy podaną przez Musashi i nie pisać bzdur. :wink4:

Opublikowano

Procedurę regulacji PD znam ale, chce wiedzieć zanim zacznę grzebać przy PD czy taki luz na jednej pompce to jest coś normalnego i tak ma być, czy raczej to nie jest normalne i trzeba wyregulować

Opublikowano

Generalnie jak przeregulujesz zgodnie z procedurą to nie powinienieś patrzeć na luz w martwym punkcie krzywki. Ważny jest odpowiednio ustawiony skok w punkcie pracy.

Opublikowano
  • Autor

witam już ustawiłem a wygląda to tak gdy krzywka pompka jest wciśnięta (krzywka znajduje sie w martwym pukcie) śruę reulacyjną wkręcamy aż poczujemy lekki opór(chyba 4NM) i odkręcamy 242 stopnie i koktrujemy nakrętkę i kolejno ustawiamy nastęne w martwym punkcie i regulujemy luzu nie powinno być

Opublikowano

a nie jest to czasem 180 stopni , przynajmniej ja tyle ustawilem u siebie

Opublikowano

Też mi się tak wydaje że powinno być 180 stopni przynajmniej mój mechanik który pracuje w serwisie VW tak mówił.