Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Fatalne Audi Slizganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów, szukam pomocy bo już nie mam siły do Swojej B8. Może opowiem historię i rozpisze ktoś może będzie wiedział i proszę o pomoc.

A więc tak kupiłem auto w lutym, auto było sprawne wszystko chodziło byłem normalnie w szoku że tak cicho potrafi chodzić diesel nie było słychać klekotania jak to diesel tylko strasznie cichutko chodził, po kupnie auta 1000km nagle obroty zaczęły szaleć aż byłem w szoku auto normalnie podczas jazdy zaczęło się dławic i musiałem stanąć.

Po całym tym zajsciu pojechałem do mechanika aby sprawdził błędy itp, dołączam zdjęcie, po tym całym zajsciu auto zaczęło chodzić głośniej tak jakby traktor, błędy że zdjecia zostały naprawione i wszystko zrobione nie ma żadnych błędów, do tego wymieniłem dwumase ponieważ auto nie chodziło tak cichutko jak je kupiłem, po wymianie dwumasy i sprawdzeniu wtrysków znów zaczęło sie falowanie ponownie goście naprawili (Sam nie jestem pewny co) do tego przy ruszaniu autem (skrzynia Multitronic) od tego czasu zepsucia się auto odpala i jeździ normalnie A czasem auto odpalam i tak jakby slizgało się sprzęgło (czuje chrapanie na pędale gazu) lub czy to może być objaw skrzyni? Czy szukać czegoś innego?? Jeszcze jeden dziwny objaw taki jest że stoję na postoju domykam szyby, A w silniku z 0.7 na 100 paliwo skacze na 0.8 na 100 i silnik podczas pracuje inaczej. Nie wiem gdzie szukać problemu ale już nieraz bym się zabił na rondzie przez to slizganie

Powyżej opisałem historię A najbardziej zależy mi na tym ślizganiu bo jest to niebezpieczne daje gazu auto wskakuje na obroty 1600 potem tak jakby spadają do 1000 i znów do góry i wtedy szybki start pali gumę dodam że dzieje się to tylko przy starcie reszta skrzyni chodzi idealnie. Na skrzyni zero błędów na silniku też. Pomocy ?

Screenshot_20201005-171020_WhatsApp.jpg

Opublikowano

Ktoś coś? Czy ciężko?