Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowanie a Radio Audi Concert plus mody.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Od niedawna jestem posiadaczem pierwszego w swojej historii aut Audi, a dokładnie Audi A4 Avant 2.0 TDI z roku 2011r.  Samochód pochodzi z rynku szwedzkiego. Chciałem/chce auto na tyle ile będzie możliwe spersonalizować pod siebie.  Z racji tego ze  sam nie mam oprogramowania pod kodowanie trafiłem do osoby która ogłaszała się w internecie ze zajmuje się tego typu rzeczami.  Niestety z listy która przedstawiłem Panu udało mu się włączyć tylko dwie rzeczy, a mianowicie doświetlanie zakrętów i test wskazówek zegara. Mial tez zamienić mi kolejność działania systemu start/stop tak żeby nie załączał się automatycznie przy odpaleniu auta, a był włączany ewentualnie  poprzez naciśniecie guzika. Niestety ta funkcja nie dziala.  Prosiłem go również o następujące rzeczy:

a.) wyświetlanie poziomu naładowania akumulatora

b.) wyświetlanie temperatury oleju silnikowego

c.) obniżenie prawego lusterka po wrzuceniu biegu wstecznego

d.) Zwolnienie hamulca ręcznego bez stawiania stopu na hamulcu nożnym  i bez zapiania pasów

e.) oraz dezaktywacja systemu start/stop przy odpaleniu auta (miało działać nie działa) 

Niestety  fachowiec powyższych funkcji  nie włączył/uruchomił twierdząc ze radio które posiadam AUDI CONCERT  i interfejs AUDI INFOTAINMENT SYSTEM z kolorowym wyświetlaczem nie obsługują tych funkcji.  Chciałbym się od Was dowiedzieć drodzy forumowicze czy to prawda? Czy może jednak brak umiejętności kodowania Pana u którego bylem?

Kolejna sprawa to dość sprzeczne informacje pochodzące od Pana a wyczytane tutaj na forum.... Brakuje mi łączności telefonu z Radiem tak aby moc odbierać połączenia bez zestaw radiowy,  Posiadam kierownice wielofunkcyjna ale tel nie łączy się  z radiem? Pani twierdzi ze wystarczy zakodować a tutaj na forum wyczytałem ze musiałbym dokupić moduł bluetooth tak?

Inna rzecz brakuje mi jakiegoś systemu ostrzegająco przy np parkowaniu w garażu lub nawet gdzieś gdzie jest stosunkowo mało miejsca, zatem czy moje Radio/interfejs obsłużą kamerę cofania badz czujniki parkowania z wizualizacja? Jeśli tak to  które z tych rozwiązań będzie tańsze i jakie podzespoły/elementy będę potrzebował do montazu któregoś z systemów? Bede wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.

ps. Dobrze rozumiem ze w moim Audi mimo posiadania kolorowego wyswietlacza  nie jest to system MMI?

ps2. Gdyby ktoś w okolicach poznania ogarniał temat kodowania to nadal chętnie uruchomię powyższe funkcje o ile jest to możliwe.  Oczywiście zapłacę za wykonana usługę  ;)  

Opublikowano

Masz przedlift czy polift?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Muskel1 napisał:

Masz przedlift czy polift?

2011 rok przedlift

Opublikowano

Mam w przedlifcie wszystkie z rzeczy które wymieniłeś więc sie da bez problemu i robiłem to sam przy pomocy vcdsa.

Co do telefonu to w concercie trzeba dorzucić moduł żeby łączył się z telefonem , panu widocznie concert pomylił się z mmi 3g

Mam też czujniki parkowania z wizualizacja na ekranie i mi to w zupełności wystarcza .

Opublikowano

Następnym razem szukaj kogoś z forum / polecenia z forum kto się zajmuje takimi rzeczami w twojej okolicy bo później wychodzą takie kwiatki.

Najlepiej samemu kupić kabel i na podstawie informacji z forum próbować na własną rękę, przyjemność z udanego kodowania bezcenna :wink:

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Barti_ napisał:

Następnym razem szukaj kogoś z forum / polecenia z forum kto się zajmuje takimi rzeczami w twojej okolicy bo później wychodzą takie kwiatki.

Najlepiej samemu kupić kabel i na podstawie informacji z forum próbować na własną rękę, przyjemność z udanego kodowania bezcenna :wink:

Rozpocząłem od poszukiwania właściwej osoby tutaj, niestety odzew był zerowy na mój post i musiałem posiłkować się ogłoszeniami z olx. 

Taki kabel to jaki koszt? 

Opublikowano
8 minut temu, fanatyklech napisał:

Rozpocząłem od poszukiwania właściwej osoby tutaj, niestety odzew był zerowy na mój post i musiałem posiłkować się ogłoszeniami z olx. 

Taki kabel to jaki koszt? 

W zależności skąd jesteś - zawsze możesz podjechać na spota w swoim mieście i popytać na żywo, albo w dziale twojego województwa.

Co do kabla - kupiłem z poniższego linku. Działa - wersja z polskim językiem (ja mam 20.4.1).