Nastrand Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 Witam , otóż w moim 2.0 tdi BLB , po podpięciu VCDS , na zimnym silniku w kategorii silnik w blokach pomiarowych temperatura płynu chłodzącego wskazuje -6,5 stopnia celsjusza a temperatura paliwa 36 stopni , przy temperaturze otoczenia 15 stopni. I tutaj moje pytanie , czy te wskazania nie odbiegają zbytnio od normy ? czy nie powinny być raczej zbliżone do temperatury otoczenia ? Nadmienię iż podczas jazdy temp paliwa na VCDS oscyluje w granicach 95 stopni a temperatura płynu chłodzącego 65 stopni.
pila24 Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 Obydwa czujniki padają,w krótkim czasie przekłamanie się zwiększy. 1
Nastrand Opublikowano 11 Października 2020 Autor Opublikowano 11 Października 2020 (edytowane) Dziękuję za podpowiedź , jutro podjadę do aso po czujniki , może to rozwiąże również problem z niedogrzewającym się silnikiem , ponieważ termostat kupiłem ori w aso a temperatura nadal w granicach 65 stopni podczas jazdy. Ale właśnie zaniepokoiły mnie te dziwne wartości temperatur na zimnym silniku. EDIT : Problem rozwiązany , problem z dziwnymi wartościami oraz "niedogrzanym" silnikiem , powodowały zamienione wtyczki od czujnika temp. paliwa oraz czujnika temp. płynu chłodzącego. Po zamianie wtyczek wszystko wróciło do normy. Edytowane 12 Października 2020 przez Nastrand
Rekomendowane odpowiedzi