skygela Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Uszanowanie, zauważyłem że po zamknięciu samochodu napięcie w zapalniczce jest nadal. Czy tak ma być? W innych markach zasilanie jest odcinane. Zależy mi na tym by go nie było, jest to możliwe do zrobienia?
R4xx Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Witaj, Po jakimś czasie zasilanie z zapalniczki i tak zostaje odcięte. Nie dzieje się to jednak od razu po wyłączeniu zapłonu czy zamknięciu samochodu. Edytowane 21 Października 2020 przez R4xx
skygela Opublikowano 21 Października 2020 Autor Opublikowano 21 Października 2020 3 minuty temu, R4xx napisał: Witaj, Po jakimś czasie zasilanie z zapalniczki i tak zostaje odcięte. Nie dzieje się to jednak od razu po wyłączeniu zapłonu czy zamknięciu samochodu. O! dzięki. Jeżeli tak jest to bardzo się cieszę, idę obadać czy i po jakim czasie odcina prąd. Luk
skygela Opublikowano 21 Października 2020 Autor Opublikowano 21 Października 2020 pół godziny prąd nadal jest. Więc raczej nie odcina.
Muskel1 Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Normalnie powinno zniknąć napięcie bezpośrednio po wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka. Ktoś musiał przepiąć z zacisku 75 na zacisk 30 dlatego masz stałe 12V. Rozbierz i zobacz dokąd kable idą.
skygela Opublikowano 21 Października 2020 Autor Opublikowano 21 Października 2020 od zapalniczki idzie wiązka raczej oryginalna, gdzie szukać tych zacisków 75 i 30?
Muskel1 Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Właśnie sprawdzałem. Zgodnie ze schematem zapalniczka podłączona jest oryginalnie do bezpiecznika S233 (bezpiecznik nr. 33 w skrzynce bezpieczników) i tam powinno być cały czas napięcie bo bezpiecznik podpięty pod zacisk 30. Czyli jest jak ma być. Edytowane 21 Października 2020 przez Muskel1
R4xx Opublikowano 23 Października 2020 Opublikowano 23 Października 2020 A u mnie po kilkunastu minutach znika
Rekomendowane odpowiedzi