artorro27 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 witam moje pytanie jest takie, mianowicie padl mi napinacz hydrauliczny lancucha rozrzadu, przeskoczyl lancuch i glowica do wymiany. Wymienilem glowice(nowa), rozrzad( ustawiony idealnie na znakach), pompe wody, pompe oleju i dalej stukaja zawory z prawej strony. Znajomy mechanik powiedzial mi ze moze to byc wina tego ze prawy walek jest zle ustawiony ale jak go ustawic nie widzialem tam zadnych znakow. Jesli to wina walka - pytanie- jak ustawic walek rozrzadu nie demontujac napinacza z lancuchem i nie zdejmujac walkow. jezeli ktos wie to prosze o pomoc. Z gory dziekuje.
Dev Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 wałek ustawia sie zgodnie z zasadami ustawiania rozrzadu a znaki powinny byc widoczne
artorro27 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2009 sa wciecia na walkach i strzalki na panewkach. jezeli ustawie pasek rozrzadu na znakach to te wciecie na prawym walku jest odchylone od strzalki o jakis centymetr
dany1135 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 moze to w czyms Ci pomoze. http://dany1135.wrzuta.pl/obraz/82L3M4FRHJ/
artorro27 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2009 dzieki za link kolego. Wg tej ksiazki musze jednak rozmatowac walki i napinacz niedobrze
dany1135 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 jak zrobisz daj znac jak to sie ma .pozdrawiam a ta książeczka jest pomocna bo wiele razy z niej korzystałem pod..
artorro27 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2009 no i rozmątowałem walki odkreciłem napinacz(niestety bez specjalnego klucza bo nigdzie nie znalazlem) założyłem spowrotem i znowu znaki sa nie na swoim miejscu. ja juz nie wiem o co chodzi. czy ktos moze mi powiedziec czy napinacz hudrauliczny łańcucha sie jakos ustawia po ponownym założeniu czy on sie sam reguluje?[br]Dopisany: 07 Kwiecień 2009, 22:52_________________________________________________problem rozwiazany. zapchany był smok od pomy oleju, a co za tym idzie nie było wystarczajacego cisnienia oleju wiec popychacze hydrauliczne nie mogły działac poprawnie. po wymianie oleju i pomy wszystko jest juz dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi