Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.9 TDI] Problem z turbiną.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

mam taki problem audi a4 b6 quattro avf 1.9, miesiąc temu czyściłem EGR, a wyczyściłem dlatego, że blokowała się przepływka na VAG`u. Po wyczyszczeniu problem zniknął z przepływką, ale teraz po tym czyszczeniu przy ok 2000 obrotów słychać z turbina takie tarcie delikatne wiatraka albo lekki zgrzyt (nie wiem do czego to porównać) i samochód lekko dławi się (obojętnie jaki bieg,ale głównie 2-3-4), zacina gaz jakby na sekundę bardzo delikatny kangurek, sprawdziłem na vag`u podczas jazdy i jest problem z turbiną, bo jak się wkręca na obroty to zamiast mają być np. 2400 to są 2200, czy tam jak turbina ma dawać 3000 to podczas tego kangurka są o 200-300 niższe. No i tutaj moje pytanie czy będzie cała turbina do wymiany czy może samo czyszczenie wchodzi w grę?  Jeszcze po tym czyszczeniu EGR, poszedł mi wąż od intercoolera (przedziurawił się) na dole te kolanko i wyleciało troszkę oleju z kieliszek 20-30ml jak go zdjąłem ale to chyba normalne?  Myślę że to zbieg okoliczności akurat. Ogólnie to turbina ma moc, ładnie ciągnie, oleju nie bierze w ogóle.  Dziś byłem w trasie gdańsk-warszawa i warszawa-gdańsk i turbina 2x po ruszeniu z postoju kilkuminutowego po rozpędzeniu się i wrzuceniu 6 biegu dwa razy ją odcięło, ponowne uruchomienie auta i było ok.

Edytowane przez Browiec

Opublikowano

jak słyszysz metaliczne odgłosy to zrzuć węża i zobaczy czy wirnik nie ociera już o muszle.