Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działają tylne czujniki parkowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz na próbę w sterowniku pdc wpisać nowe kodowanie bez haka holowniczego i sprawdzić czy czujniki zadziałają. 

Teraz masz tam kodowanie 0010014 wpisz 0000014.

Dlatego prosiłem 2  razy byś wrzucił tu autoscan, bo tu nie chodzi tylko o to czy w innych sterownikach sa błędy czy nie ale zawarte są tam min. informacje jak kodowanie danych sterowników i inne rzeczy. Najwiraźniej niektórzy (i to nie jesteś tutaj jedyny), mają wielkie problemy wrzucić tu autoscan i robią z tego wielką tajemnice. Nie mam pojęcia dlaczego bo vin można z autoscanu wykasować. Ale to nie ja szukam pomocy wiec nie będę się trzeci raz prosił. 

Opublikowano
  • Autor

To przepraszam ale nie wiedziałem że to miało na celu...

Ale mniejsza z tym. Byłem teraz na parkingu i sprawdziłem bezpieczniki od gniazda haka. Bezpiecznik był ok ale przeczysciłem styki i włożyłem z powrotem no i... Teraz wszystko działa ?

Dzięki za pomoc bo dzięki Twojej pomocy skumałem że pdc jest powiązane z hakiem 

Opublikowano

:thumbup1:Wszystkie sterowniki są ze sobą połączone. Na autoscanie widoczne byłoby, że nie tylko sterownik pdc nie ma komunikacji ze stetownikiem haka, tylko że w ogóle nie da się z nim połączyć. To zacieśniłoby krąg szukania. Dlatego ważne jest wykonanie i wrzucenie autoscanu bo czasem jeden błąd jest wynikiem innych błędów, ustawień czy kodowań. Należy zawsze przyjżeć się całości bo jeden sterownik nie jest sam w samochodzie.