Mietek2951 Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Witam, mam problem a mianowicie nie działają mi tylne głośniki, głośniki oczywiście są i są podłączone ale nie działają, dodam też że nie mam oryginalnie subufera ani wzmacniacza w bagażniku Wie ktoś jak można je aktywować?
Muskel1 Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) 1. Nagle przestały działać czy coś było robione? 2. Jakie radio? 3. Zaglądałeś za radiem czy są podpięte? 4. Uzupełnij poprawnie profil. Edytowane 6 Listopada 2020 przez Muskel1
Mietek2951 Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Auto było kupione już z niedziałającymi głośnikami ale ostatnio rozebrałem drzwi a tam głośniki są i to podpięte Radio to RNS D W radiu podpięte są tylko kostki ISO od zasilania głośników antena i gps Edytowane 11 Listopada 2020 przez Mietek2951
Muskel1 Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 Masz RNS-D w B7? To trochę dziwne bo RNS-D było montowane w B6 i to nie do końca bo ostatnie B6 miały już RNS-E.
Mietek2951 Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Opublikowano 11 Listopada 2020 5 minut temu, Muskel1 napisał: Masz RNS-D w B7? To trochę dziwne bo RNS-D było montowane w B6 i to nie do końca bo ostatnie B6 miały już RNS-E. Tak bo poprzedni właściciel wymienił radio bo chciał z navi a do RNS e potrzebne są Cany żeby w pełni działało a RNS d p&p
Muskel1 Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 Bez wzmacniacza Ci tył nie zagra bo RNS-D bezpośrednio podaje tylko na przednie głośniki. Na tylne głośniki podawany jest tylko sygnał line out do wzmaxniacza, którego Ty nie masz.
Mietek2951 Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Opublikowano 11 Listopada 2020 6 minut temu, Muskel1 napisał: Bez wzmacniacza Ci tył nie zagra bo RNS-D bezpośrednio podaje tylko na przednie głośniki. Na tylne głośniki podawany jest tylko sygnał line out do wzmaxniacza, którego Ty nie masz. Czyli wcześniej było tutaj radio które obsługiwało głośniki przód i tył a teraz RNS D obsługuje tylko przód i do tych głośników w tyle muszę dokupić wzmacniacz z subuferem dobrze rozumiem?
Muskel1 Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 Najprawdopodobniej auto miało tylko przygotowaną instalacja pod radio i tak wyjechało z fabryki bez radia. Musiałbym zobaczyć kostki jakie są teraz podpięte do tego RNS-D. Jeżeli w brązowej kostce iso są wszystkie 8 piny podpięte to tak pewnie było. Masz 2 możliwości. Albo dołożenie wzmacniacza i subwoofera albo wywalenie RNS-D i wstawienie jakiegoś dobrego nie OEM radia 2 DIN, które też ma nawigację. RNS-D to już relikt w sumie.
Rekomendowane odpowiedzi