Opublikowano 10 Listopada 20205 l Witam, od jakiegoś czasu próbuję zrobić chiptuning podniesienia mocy ze 163 km i max o ile można podnieść moc to 10 km i 26 nm i pytanie z mojej strony czy to pęknięcie w turbinie może mieć na to znaczący wpływ ?? Bo wszystko inne jest sprawne, że tak powiem sprawdzone od A do Z i tylko pozostaje ta turbina.
Opublikowano 10 Listopada 20205 l Tu pęknięcie ma prawie każda i zazwyczaj drugie jest WG. Na szczęście tego drugiego nie widać, więc komplet logów pokaże czy można wirusować ? i jak wszystko jest ok to na pewno będzie więcej niż 10 km ? Edytowane 10 Listopada 20205 l przez grubcio1980
Opublikowano 10 Listopada 20205 l Autor 23 minuty temu, grubcio1980 napisał: Edytowane 10 Listopada 20205 l przez Pieniu96
Opublikowano 10 Listopada 20205 l Autor A pytanie jeszcze jedno czy może być tak że w tych b7 18t benzynach komputer nie pozwalał na chipa i możliwe że trzeba będzie obejść jakiś sterownik bądź zgrywać nową mapę ??
Opublikowano 10 Listopada 20205 l Co za mongolskie teorie wymyślasz? Masz niesprawne auto albo pseudo tunera. Pokaż logi serii to będzie widać co jest grane. Po samym sofcie w zdrowym bfb masz pod 200koni i 300 niuta.
Opublikowano 11 Listopada 20205 l 22 godziny temu, Pieniu96 napisał: A pytanie jeszcze jedno czy może być tak że w tych b7 18t benzynach komputer nie pozwalał na chipa i możliwe że trzeba będzie obejść jakiś sterownik bądź zgrywać nową mapę ?? Nie bardzo się na tym znam, ale może ktoś mądrzejszy rozwinie temat U mnie jak robili program faktycznie była taka sytuacja, że pomimo zmiany parametrów ecu nie reagowało. Trzeba było zmieć wartość w jakimś tam miejscu w mapie, czego nie dało się zrobić przy pomocy tego sprzętu jakiego zazwyczaj firma używała. Musieli użyć innego o szerszych możliwościach. Ale ostatecznie wszystko wyszło. Może tutaj tuner jakiś lewy i o tym nie wie lub też nie dysponuje odpowiednim softem do chipowania?
Opublikowano 14 Listopada 20205 l Autor W dniu 11.11.2020 o 20:33, Remilo7 napisał: Nie, tuner nie jest lewy, co się okazało że mechanik któremu zleciłem naprawę zaczął wymyślać sobie jakieś historyjki aby mnie naciąć na kasę, co się okazało cięgno w turbinie miało luzy których nie powinno być Edytowane 14 Listopada 20205 l przez Pieniu96