Komornikk Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Witam od kilku dni mam pewien problem audi normalnie odpala ale po chwili gaśnie a przy trzymaniu gazu jestem w stanie normalnie utrzymać obroty jedynie powyżej 2k jeśli spadną poniżej to wciśnięcie gazu na maxa nie zawsze coś da(na filmiku trzymanie gazu w podłodze i odpuszczanie po 3k obrotów) teraz pytanie czy to krokowy czy raczej coś z komputerem/sterownikami? VID_20201128_182433.mp4 VID_20201127_213051.mp4
Pieterb Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Z takiego filmiku to sobie można stwierdzić jedynie że auto jest nie sprawne i tyle, diagnostyka diagnostyka i jeszcze raz diagnostyka. Bo skoro jest taka możliwość to po kiego szukać po omacku.
Unf Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Auto zachowuje się trochę tak jak by nie dostawało powietrza o ile nie otworzysz przepustnicy na 100%. Może warto ją wyjąć i zobaczyć co tam w środku się dzieje? I w ogóle w całym układzie dolotowym.
Pienkos Opublikowano 11 Grudnia 2020 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Miałem podobnie w audi a4 b5 1.6 99r ahl. Tylko, że u mnie jak trzymałem na obrotach to było okej czyli jadę i szybko zmieniam bieg to lecę. Jak tylko dałem na bieg jałowy obroty odrazu w dół. U mnie czyszczenie przepustnicy nic nie dało. Finalnie wymieniłem na używke ori i śmiga. Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi