Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stacyjka ciężko się przekreca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy spotkał się ktoś z takim problemem w b7 gdy jest przymrozek kluczyk w stacyjce do pierwszego kliku się przekreca normalnie do drugiego kliku trzeba użyć  siły nie blokuje się tylko z oporem trzeba przekręcać kluczyk gdy temperatura na dworze jest dodatnia problem znika czy można coś zrobić samemu czy oddać do fachowca 

Opublikowano

Nie wiem czy zadziała akurat w tym aucie ( nie znam tu problemu), ale w jakimś kiedyś (nie Audi) kojarzę podobny problem i pomogło wtryśnięcie niedużej ilości....WD40.

Opublikowano
  • Autor

Tez o tym myślałem tylko czy tam czasem od tego sie elektryka nie spieprzy 

Opublikowano

W mojej ocenie nic się nie stanie, wd rozluźni/nasmaruje zapadki, ale zrób jak uważasz, to Twoje auto, pytałeś więc taka moja sugestia jest.

Opublikowano

Jeśli lekkie ruszanie kierownicy pomaga (mniejszy opór)  to problem z zapadką blokady kierownicy. A jak nie pomaga takie ruszanie kierą przy przekręcaniu kluczyka to spróbuj wypiac kostkę stacyjki i zobacz czy bez niej jest opór. Jeżeli opór zniknie to kostka do wymiany.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć.

Pod żadnym pozorem nie psiukaj wd ani innymi sprejami do stacyjek i zamków. Tego się po prostu nie robi ze względu na to, że wd-40 to smar, który zbierze cały brud i spłynie gdzieś na dół, np. do zapadek i je zwyczajnie zapcha po jakimś czasie.

A jeżeli chodzi o problem kolegi, to najlepiej stacyjkę dać specjaliście razem z kluczykiem/ami.

Opublikowano

Chcesz mieć większe problemy piskaj w stacyjkę :D  nie polecam takich rozwiązań .

Opublikowano

Do zamków są specjalne oleje,żadne wd,ale lepiej rozbierz stacyjkę ,umyj dobrze, wtedy nasmaruj ,robiłem tak z wkładką w drzwiach ,zabita była brudem,po czyszczeniu chodzi leciutko,druga sprawa sprawdź blokadę kierownicy,może tam coś się dzieje,coś pękło,a jak podczas jazdy ci zblokuje to wesoło nie będzie,psikanie wd pomaga na chwilę i niszczy zamek