witeki2 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Witam Po wymianie całej konsoli środkowej na konsolę od polifta i podłączeniu wszystkiego jak należy, podświetlenie klimatronika świeci jakby chciało a nie mogło. Dodam, że przykładowo podświetlenie w radiu świeci bardzo dobrze. Przerabiał już ktoś z Was kiedyś konsolę z przedlifta na polifta i miał taki problem? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 z tego o kojarzę w przedlifcie klimatronik jest podświetlany z innego pinu licznika niż w polifcie - w przedlifice z terminalu 58d , w polifcie z terminalu 58s napisz jaki masz licznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeki2 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Jedyne co wiem to, że VDO. Zegary identyczne jak na zdjęciu poniżej. Zdjęcie zapożyczone z grupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeki2 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Jeszcze dodam, że pierwszy pin w beżowej kostce jest przełożony do kostki czarnej. Inaczej podświetlenia nie było w ogóle. Teraz tak jak pisałem wyżej - ledwo widoczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 (edytowane) Sprawdze po schematach - założyłeś tunel i klimatronik z II liftu? Wydaje mi się że wystarczy żebyś podpiął podświetlenie z któregkolwiek przycisku ( kabel szaro-nieb ) Edytowane 26 Grudnia 2020 przez Banan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeki2 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Tak, tunel i klimatronik jest z II liftu. Sprawdzę jutro jak będzie jasno czy ten kabel który przekładałem to kabel szaro-niebieski. Dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 wg schematu to w polifcie są dwa sygnały podświetlenia - pin A5 to terminal 58d ( i tak samo jest w przedlifcie twoim ) i pin C7 i to terminal 58s - i tego połaczenia brakuje w twoim roczniku , bo licznik nie ma takiego pinu. Wydaje mi się że jedynym rozwiazaniem jest podpięcie obydwu tych pinów razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi