Mateusz199666 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Witam tak jak w Tytule napisałem czy ktoś kiedyś takiego przerabiał? Mam taki. Problem kupiłem audi 2.0 BPW wsadziłem w niego 1.9 AWX glowica z tego co wiem i blok NIBY to samo tak od mechanika sie dowiedziałem ale niestety jest problem gdy auto nie chce chodzić. Nowa turbina nowy DPF Wałek rozrządu założony od 2.0 ze względu na DPF wtryski od 2.0 auto odpala od strzała nie chce sie wkręcać na obroty po chwili zaczyna dymić mocno na czarno dusi sie i to tyle z jego pracy silnika. Wspomnę jeszcze gdy miałem wtryski założone od 130 i wałek auto chodziło ale raz miało siłe jechać raz miało muła i było słychać jak wtryski grały. Macie jakieś pomysły ktoś coś podobnego przerabiał? Czy lepiej wsadzić oryginalny BPW? Czekam na jakąś poradę Pozdrawiam! Edytowane 28 Grudnia 2020 przez Mateusz199666
piotrsob1 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) Masz jakiś f*ck-up po tej robocie .. Jeżeli wszystko było by OK to auto powinno jeździć bez problemów nawet przed strojeniem softu pod obecny setup. Odepnij elektrycznie przepustnicę , sprawdź czy jest otwarta i odpal, zobacz czy będzie chodził i jeździł Edytowane 26 Stycznia 2021 przez piotrsob1
Rekomendowane odpowiedzi