Muskel1 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Zabraniam wykorzystywania moich zdjęć lub opisów w celach komercyjnych lub publikacyjnych oraz dystrybucyjnych na innych stronach czy portalach internetowych. Ze względu na to, że panowie inżynierowie z Ingolstadt postanowili zaoszczędzić kilka Euro, w naszych B9 nie mamy już czerwonych lampek ostrzegawczych w tapicerkach drzwi. Na ich miejsce wstawione są ładne czerwone odblaski za 25 centów. Postanowiłem te lampki dołożyć ponieważ te odblaski wyglądają po otwarciu drzwi jakby sie w nich żarówki popaliły. Potrzebne gadżety to lampki o numerach: - 8K0947411 lub 4B0947411 lub 6Y0947411, wszystkie są takie same. - do lampek wstawiłem zamiast żarówek LED (na zdjęciu poniżej) - kostki przejściówki już z kontaktami do zarobienia 4B0971832 (męska) 4E0972575 (rzeńska) - kostki płaskie do czerwonych lampek 893 971 632 - dwa przewody po ok. 3 m każdy o przekroju 0,5 mm² - wężyk pianka wygłuszjąca, w której pójdą przewody. Wytłumi ona ewentualne klapanie przewodów o tapicerkę drzwi. Z przewodów i kostek montujemy cztery adaptery o długości ok. 65 cm każdy. Następnie żeby uniknąć niepotrzebnego ściągania tapicerki przeciągamy najpierw przez otwory na oświetlenie kabel pomocniczy i mocujemy do niego nasze adaptery. Jest trochę ciasno w niektórych miejscach ale jest to możliwe. Finalnie pozoztaje tylko podłączyć lampki. Edytowane 28 Października 2023 przez Muskel1 10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl_adamk Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Cześć, gdzie nabyłeś piankowy wężyk? Przeszukałem pół internetu i nic. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 35 minut temu, pl_adamk napisał: Cześć, gdzie nabyłeś piankowy wężyk? Przeszukałem pół internetu i nic. Dzięki! Tutaj: https://r2-bike.com/CAPGO-OL-Noise-Protection-fuer-Schaltzugaussenhuellen-2m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Wszystkie części można nabyć w necie? Bo z chęciom bym to sobie założył ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Masz jaka z stronkę z takimi gadżetami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Ja kupywałem 90% części na ebay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Fenks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 No i siedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 3 minuty temu, firefighter79 napisał: No i siedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4R1O Opublikowano 27 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Dzięki za tutkę w mojej starej B7 mam takie bajery, a w B9 no cóż, zabrakło... Zrobiłem mały przegląd materiałowy i jeśli komuś nie zależy na ORI lampkach z logo Audi, u majfrendów jest fajny pakiet startowy: Red / White Door Panel Warning Light Lamp 8KD947411 6Y0947411 For Audi A3 A4 B8 A5 A6 A7 A8 Q3 Q5 TT RS 8KD 947 415 8KD947415C|Signal Lamp| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Komplet z wiązką w cenie dwóch ori lampek na alledrogo. do tego wtyczki na przelotkę: 1 Set 2 Pin 4B0971832 / 4B0 971 832 / 4E0 972 575 Door Lamp Socket Interior LED Light Plug Speaker Connector For Audi VW Skoda|Cables, Adapters & Sockets| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com PS. Czekam na odpowiedź o długości wiązki w zestawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 27 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 W elsie co ciekawe, na instrukcjach naprawczych, są lampki a nie odblaski, więc gdzieś między tworzeniem instrukcji naprawczych a ostateczną produkcją zdecydowano o zastosowaniu odblasków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4R1O Opublikowano 27 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 6 minut temu, Muskel1 napisał: W elsie co ciekawe, na instrukcjach naprawczych, są lampki a nie odblaski, więc gdzieś między tworzeniem instrukcji naprawczych a ostateczną produkcją zdecydowano o zastosowaniu odblasków. hmm, a co jeśli to była dodatkowa płatna opcja ? albo miała być w pakiecie ambiente, a zostały tylko białe "lampki w dolnej części przednich drzwi oświetlające podłoże". To tylko wiedzą księgowi którzy to wykastrowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 27 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Nie było nawet za dopłatą dostępnę, od początku produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4R1O Opublikowano 30 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Pogrzebałem trochę głębiej i znalazłem gotowca Car Interior halogen Red Door Warning Light Cable Wring harness upgrade For A3 A4 B8 A5 A6 C7 C8 A7 A8 S8 Q3 Q5 Q7 TT RS3|Signal Lamp| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 (edytowane) Chińczycy wszysko mają Edytowane 30 Września 2021 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl_adamk Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 (edytowane) 15 godzin temu, M4R1O napisał: Pogrzebałem trochę głębiej i znalazłem gotowca Car Interior halogen Red Door Warning Light Cable Wring harness upgrade For A3 A4 B8 A5 A6 C7 C8 A7 A8 S8 Q3 Q5 Q7 TT RS3|Signal Lamp| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Pzdr Założyłem u siebie lampki od chińczyka, pasują ale te blaszki trzymające żarówki są podatne na wyginanie i nie koniecznie wrcają do swojego pierwotnego kształtu. Nie wiem jak jest w oryginalnych. W każdym razie ja ledy w lampkach przylutowałem do blaszek - dla pewności styku. Edytowane 1 Października 2021 przez pl_adamk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 W oryginalnych dość ciasno siedzą. Nie musiałem nawet podginać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4R1O Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Mi udało się dorwać używane ORI 6Y0947411 po 10zł/szt, zamiast co najmniej 35zł/szt na alledrogo. Co lepsze, wysyłka DHL gratis *VW AUDI LAMPKA PODŚWIETLENIE DRZWI 6Y0947411 - GratCar - Audi & Volskwagen GRATCAR.PL VW AUDI LAMPKA PODŚWIETLENIE DRZWI 6Y0947411 A od tego samego chińczyka zgarnąłem gotowe wiązki: Car Red Door Warning Light+LED Footwell Light Lamps with Cable Wiring For A3 S3 A4 B8 S4 A5 A6 C7 S6 A7 A8 S8 Q3 Q5 Q7 RS3 RS4|Signal Lamp| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Montaż pewnie za miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisooo Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 W dniu 30.12.2020 o 18:53, Muskel1 napisał: Zabraniam wykorzystywania moich zdjęć lub opisów w celach komercyjnych lub publikacyjnych oraz dystrybucyjnych na innych stronach czy portalach internetowych. Ze względu na to, że panowie inżynierowie z Ingolstadt postanowili zaoszczędzić kilka Euro, w naszych B9 nie mamy już czerwonych lampek ostrzegawczych w tapicerkach drzwi. Na ich miejsce wstawione są ładne czerwone odblaski za 25 centów. Postanowiłem te lampki dołożyć ponieważ te odblaski wyglądają po otwarciu drzwi jakby sie w nich żarówki popaliły. Potrzebne gadżety to lampki o numerach: - 8K0947411 lub 4B0947411 lub 6Y0947411, wszystkie są takie same. - do lampek wstawiłem zamiast żarówek LED (na zdjęciu poniżej) - kostki przejściówki już z kontaktami do zarobienia 4B0971832 (męska) 4E0972575 (rzeńska) - kostki płaskie do czerwonych lampek 893 971 632 - dwa przewody po ok. 3 m każdy o przekroju 0,5 mm² - wężyk pianka wygłuszjąca, w której pójdą przewody. Wytłumi ona ewentualne klapanie przewodów o tapicerkę drzwi. Z przewodów i kostek montujemy cztery adaptery o długości ok. 65 cm każdy. Następnie żeby uniknąć niepotrzebnego ściągania tapicerki przeciągamy najpierw przez otwory na oświetlenie kabel pomocniczy i mocujemy do niego nasze adaptery. Jest trochę ciasno w niektórych miejscach ale jest to możliwe. Finalnie pozoztaje tylko podłączyć lampki. Ads by optAd360 ad Ads by optAd360 ad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi