Krzysiek15255 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Nie znalazłem nigdzie tematu odnośnie tej konkretnej lotki więc opiszę swoje spostrzeżenia na jej temat. Oczekiwania: szukałem czegoś do mojego czarnego Avanta A4 B6. Miała być Ori s-line w kolorze. Jednak wybór padł na lotkę z laminatu a'la RS4 B8 z racji bardziej agresywnego wyglądu. Produkt zamówiony od Audi Plus z Facebooka. Lotka zamowiona: 400zł pod dom za lotkę, która miała być dobrze dopasowana. Po zamówieniu rzucił mi się temat na fb o jakości tych lotek. Napisałem do Audi Plus. Zaproponowali zwrot pieniędzy, jeśli chce zrezygnować i powiedzieli, że nikt nie narzekał na spasowanie. Decyzja padła, że raz się żyje. Lotka przyszła i wyglądała solidnie. Po przymierzeniu na auto okazało się, że jest trochę jak banan i nie przylega dobrze do dachu. Tu już trochę dociśnięta do dachu ręką. Lotka odstaje od dachu z 5mm... rozumiem jest to laminat, więc jest grubszy.. zrozumiałe. Lecimy dalej. Po ustawieniu względem stopu i relingów lotka z prawej strony jest za krótka (taka sama opinia krążyła po fb w czasie kiedy oczekiwałem na lotkę). Lewa strona: Prawa strona: Dla mnie było to nie do zaakceptowania. Zaczynamy rezać lotkę, żeby jak najlepiej siadła. Prawa strona doszpachlowana szpachlem z włóknem, a później wykończeniową szpachlą. Lewa strona też lekko dopasowana: Kolejne przeróbki. Przy stopie jest mało miejsca. Można to założyć bez przerabiania, ale będzie na przyszłość problem z wyjęciem lampy stopu. Szlifujemy wnęki (uwaga ścianki są cienkie i w moim przypadku porobiły się dziury, które musiałem później nadkładać szpachlą. Od spodu lotki też trzeba było ją trochę podszlifować.. Wierzch lotki wyszlifowałem. Widać po kolorach jaka była równa. Lakiernik całość zapodkładował i jeszcze raz przeszlifował. Za malowanie zapłaciłem 100zł i wyszło tak: Wszystko dobrze odtłuszczone, ustawione i przyklejone na klej do szyb Boll sprint i primer też Boll. Po wszystkim zrobiona ładnie fuga tym samym klejem, żeby syf nie wpadał między lotke, a klapę. Lotka montowana w październiku 2020. Jakby się coś z nią działo na pewno dam znać.
Krzysiek15255 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2021 Po ponad pół roku widać włókna laminatu przebijające przez lakier i zaczyna falować.
Ivanek Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Lipa, to już faktycznie lepiej brać używke ale ori i odmalować..
Krzysiek15255 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zobaczymy jak dalej będzie wyglądać lotka.
greg2505 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Podkład i szpachla pewnie usiadła ,wada lakiernicza, trzeba by zmatowić i jeszcze raz pomalować,co niezmienia faktu ,że laminat jest do kitu
r7adek Opublikowano 17 Października 2021 Opublikowano 17 Października 2021 Też kupiłem ta lotkę i po przymiarce trzeba będzie podobnie rzeźbić jak u ciebie. Z tym że u mnie lewy bok pasuje idealnie, natomiast prawy trzeba będzie nadłożyć i przeszlifować okolice światła stop i coś mi się wydaje także spód. Jak za tą kasę roboty w cholerę.
dekiel 13 Opublikowano 17 Października 2021 Opublikowano 17 Października 2021 Ori używki chyba raczej nieosiągalne , bardzo rzadko sie pojawiają ?
greg2505 Opublikowano 18 Października 2021 Opublikowano 18 Października 2021 Nie dawno za 300zł była na allegro z b7
dekiel 13 Opublikowano 18 Października 2021 Opublikowano 18 Października 2021 17 minut temu, greg2505 napisał: Nie dawno za 300zł była na allegro z b7 Mi chodziło o tą z B8. Sline B7 mam na aucie ale tamta jest ciekawsza i ładniejsza wg mnie.
greg2505 Opublikowano 18 Października 2021 Opublikowano 18 Października 2021 2 godziny temu, dekiel 13 napisał: Mi chodziło o tą z B8. Sline B7 mam na aucie ale tamta jest ciekawsza i ładniejsza wg mnie. Ale ori z b8 raczej nie podejdzie do b6/b7 ,zostaje tylko laminat
Krzysiek15255 Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Opublikowano 14 Listopada 2021 Żeby nie było.. te włókna widać pod lakierem jak auto jest umyte i czyste. I pewnie większość z użytkowników się nie dopatrzy. Ja jednak wzrok mam dobry i widzę. Na tą chwilę nic z tym nie robię.
greg2505 Opublikowano 14 Listopada 2021 Opublikowano 14 Listopada 2021 12 godzin temu, Krzysiek15255 napisał: Żeby nie było.. te włókna widać pod lakierem jak auto jest umyte i czyste. I pewnie większość z użytkowników się nie dopatrzy. Ja jednak wzrok mam dobry i widzę. Na tą chwilę nic z tym nie robię. pod bezbarwnym ,jak byś teraz zmatował i na to baza +klar to powinno zniknąć ,ale jak mało widoczne nie ma sensu tego ruszać
r7adek Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 I u mnie też będzie rzeźba. Tylko zastanawiam się czy górę też równać czy tylko prawa stronę....
dekiel 13 Opublikowano 19 Listopada 2021 Opublikowano 19 Listopada 2021 Kuwa jak oni robią te spojlery , nie potrafią dokładnego 'kopyta' do wzoru zrobić. Tu brakuje kilometr. Trzeba będzie dolepić włókna , możliwe ale czasochłonne.
Rekomendowane odpowiedzi