Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] A4 B6 sedan po małych zmianach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po niemal pół roku!

Poprzednio pokazałem moje pierwsze zdjęcia i zdradziłem, że interesuje mnie wymiana felg i radia na fabryczne.

Oto, co udało się zmienić:

- felgi 17" wzór taki jak chcialem

- zmiana ramion i wycieraczek na system Aero

- obszycie kierownicy i dźwigni hamulca ręczneg w skórze

a nie udalo się:

- wymienić radio na fabryczne

Co prawda zakupiłem Concert II i momo dopasowania radia do roku prod auta niestety wystąpiły problemy.

Elektrycy nie byli w stanie zrobic podświetlenia przycisków, a radio wyłączało sie po godz. Wymieniłem kilkanaście wiadomości i tel ze sprzedającym na temat magistrali CAN, aż wreszcie wróciłem do mojego poczciwego Blaupunkta - i tak juz zostanie

Efekt poniżej:

d162506d5b25ef52m.jpg

cfc6e9c392fa63cdm.jpg

f2b69e900dad3a71m.jpgc25d481782c3902dm.jpg

57747c07ad286f1am.jpg

poprzednio....

4f35f88793a71b46m.jpg851efbb4099156d4m.jpg40f9f73c2aa6feb8m.jpg491c06c805826674m.jpg

Wersja wyposażenia to w zasadzie standard. Kupując auto bardziej zwracałem uwagę na jego stan techniczny oraz zużycie.

To co mam w zupełności mnie satysfakcjonuje, auto jest zadbane a silniczek chodzi super!

Jeżeli chciałbym coś zmienić, to napewno radio na firmowe - w tej chwili Blaupunkt (całe szczęście pasuje kolor podświetlenia)

Poza tym jeżeli finanse pozwolą zmiana felg na większe (wzór od S4)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Pomaluj dokladki.. :decayed:

No i przy 17' to juz by sie przydala lekka gleba (20mm) :)

Opublikowano

No ale ta galke tez powinienes obszyc bo to skorka nie jest :gwizdanie:

Bardzo ladny dokladni i bedzie :good:

Kolor jest super latwo o niego zadbac :naughty:

Opublikowano

bardzo ładnie to wygląda... jak możesz to daj info (może być na PW) ile Cię wyszło ta kierownica i ręczny?

PS: radia rzeczywiście brakuje pod kolor...

Opublikowano

bardzo ładnie to wygląda... jak możesz to daj info (może być na PW) ile Cię wyszło ta kierownica i ręczny?

PS: radia rzeczywiście brakuje pod kolor...

No Mnie tez Ciekawi bo tez musze obszywac niech napisze moze tu to chyba nie tajemnica jest ?!

I gdzie obszywales??

Ja mysale o samej kierownicy a drazek kupie ten od s3 bo naczytalem sie i zajefajny jest :kox:

Opublikowano

tapicer znał się na rzeczy :good:

Opublikowano

Przy hamulcu ręcznym ten szew lepiej by wyglądał pod spodem.Pomaluj dokładki w kolor nadwozia przyciemnij szybki.I dalej kombinuj z ori radiem.Powodzenia w modach.

Opublikowano

Co do Radia to ja bede za jakis czas gonil swoje.. Mam Concert II na kompakt :gwizdanie:[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2009, 21:03_________________________________________________No ale Ty miales te radio..

Ja chyba wole cos firmowego jednak :gwizdanie:

Bo te ori to taki pzadzioch :decayed:

Opublikowano

Ja chyba wole cos firmowego jednak :gwizdanie:

Bo te ori to taki pzadzioch :decayed:

Jak nie masz niskotonowego głośnika z tyłu podszybiu to się nie dziwie, że masz paździocha bo słabo Ci gra :polew: :laghing2: :nabijasie:

Opublikowano

Jak nie masz niskotonowego głośnika z tyłu podszybiu to się nie dziwie, że masz paździocha :polew: :laghing2: :nabijasie:

pewnie masz radio Chorus :gwizdanie

Czytaj u gory mam Concert II :tongue4:

W avancie :polew:

Ja mam inny plan na radio i dlatego pazdzioch :gwizdanie:

Jedni wola ori inni chca czegos wiecej :gwizdanie:

Opublikowano

To jak chłopak chce zmienić na Concert'a oznacza to, że paździochem jest jakiś firmowiec :gwizdanie:

m_gorek zakładaj CONCERT'a :good:

Opublikowano

To jak chłopak chce zmienić na Concert'a oznacza to, że paździochem jest jakiś firmowiec :gwizdanie:

m_gorek zakładaj CONCERT'a :good:

Firmowe Blaupunkt :polew:

Jesli safari bylo to pewnie i firmowe :decayed:

A co w tym Concercie takiego czekaj kompakt ?? I co wiecej ??

Wszystko zalezy co kto lubi i chce..

Ty widocznie stawiasz na to by auto bylo 100% oryginalem..

A ja wole aby jednak troszke indywidualne.. Wszystko zalezy wiadome od finansow..

Opublikowano

a nie udalo się:

- wymienić radio na fabryczne

Co prawda zakupiłem Concert II i momo dopasowania radia do roku prod auta niestety wystąpiły problemy.

Elektrycy nie byli w stanie zrobic podświetlenia przycisków, a radio wyłączało sie po godz. Wymieniłem kilkanaście wiadomości i tel ze sprzedającym na temat magistrali CAN, aż wreszcie wróciłem do mojego poczciwego Blaupunkta - i tak juz zostanie

Jeszcze nic straconego ! Miałem dokładnie ten sam problem w swoim B6. Wszystkie objawy identyczne. Auto było chyba ze 3x w AutoVivie gdzie nie mogli sobie poradzić z jego podłączeniem. Pojechałem do Szewczyka - 30 minut i samochód był gotowy do odbioru !

Wszystko działa jak w serii - podświetlenie przycisków, komunikaty na desce rozdzielczej itd. Tak więc nie poddawaj się - można to zrobić, tylko jest potrzebny elektryk który zna się na rzeczy !

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za wszelkie uwagi (szczególnie na temat radia :naughty:)

Nad pomalowaniem dokładek myślałem ale jakoś mnie nie razi że są czarne, poza tym lakier się nie obija od kamyków - może kiedyś...

Tapicer to oczywiście nie tajemnica - to nasi ludzie z forum.

Zakład mieści sie w Warszawie niedaleko CH Arkadia Tel 889199756

Jak powiecie że jesteście z A4 klub można liczyć na zniżkę.

Kiera wraz z ręcznym wyszła mnie 300zł (za demontaż i montaż trzeba dodatkowo zapłacic mechanikowi, chyba że sami dacie radę)

Pozdrawiam! :good: