Opublikowano 11 Stycznia 20215 l Witam Czy ktoś spotkał się z czymś takim ? Brak informacji przy zegarach, że mam otwarte lub niedomknięte drzwi. Dotyczy to każdych drzwi. Jeśli chodzi o oświetlenie wewnętrzne to działa normalnie. Zapala się gdy otwieram drzwi i gasi gdy drzwi zamykam. Proszę o jakieś wskazówki....
Opublikowano 12 Stycznia 20215 l Autor Pewnie Wydawało mi sie , że jak nie byłem z zadowolony z ze zmian jakie wprowadzałem to przywracałem ustawienia jakie wczesniej były. Problem z tym ze od momentu zakupu tego nie było. Napisz proszę w których sterownikach tego szukać. Mam VCDSa ale nie po polsku więc trudniej mi szukac
Opublikowano 12 Stycznia 20215 l Masz gdzieś pierwszy autoscan zapisany, zanim zacząłeś kodowania? Może wykonany przed kupnem?
Opublikowano 12 Stycznia 20215 l Autor Teraz, Muskel1 napisał: Masz gdzieś pierwszy autoscan zapisany, zanim zacząłeś kodowania? Może wykonany przed kupnem? Zaraz poszukam
Opublikowano 12 Stycznia 20215 l Wrzuć jeszcze aktualny. Zmieniałeś tylko w kodowaniach czy w adaptacjach kanały również? Edytowane 12 Stycznia 20215 l przez Muskel1 Ort.
Opublikowano 12 Stycznia 20215 l Autor 2 minuty temu, Muskel1 napisał: Wrzuć jeszcze aktualny. Zmieniałeś tylko w kodowaniach czy w adaptacjach kanały równierz? Log-WAUZZZ8K3CA099514-224030km-3.11.2020.txt
Opublikowano 12 Stycznia 20215 l Masz Audi drive select fabrycznie? Czy próbowałeś tylko w zielonym menu uruchomić? Masz 4 polift?
Opublikowano 12 Stycznia 20215 l Autor Włączyłem Drive select Uruchomiłem go w chyba w kanałach VCDS i w chyba w zielonym też W MMI go widać ale tylko mam tam silnik.(dynamic auto i komfort) Zamontowałem też lampki we wszystkich drzwiach czerwone i białe ale nie wszystkie sie swiecą i nie wiem dlaczego. Pewnie to nie ma związku ...tak tylko wspomniałem. Denerwuje mnie tylko brak info o niezamknietych drzwiach. Moje Audi jest rzedliftowe. koniec 20011r Edytowane 12 Stycznia 20215 l przez 1122334455
Opublikowano 12 Stycznia 20215 l Z tego co widze masz sterownik 55 (samopoziom) oraz 10 (czujników parkowania) więc masz przedlift, tak? W przedlifcie nie da się uruchomić drive select bez przycisku. Dlatego masz błąd Charisma. Widzę, że pozmieniałeś także kodowania w obu sterownikach przednich drzwi, komfortu, bcm, zezwolenia startu, zegarach, asystenta parkowania, informacji 5F, tylne lewe drzwi, tylne prawe drzwi. Do tego piszesz, że zmieniałeś także adaptacje oraz ustawienia w zielonym menu. O ile przywrócenie codowania i adaptacji nie powinno być problemem (bo vcds zapisuje w folderze Debug wszystkie zmiany kodowania i adaptacji), tak ustawienia w zielonym menu będzie ciężko przywrócić jeżeli nie wiesz dokładnie co zmieniałeś. Te ustawienia nie są protokółowane. Przy tak wielu zmianach, które dokonałeś pozostaje jedynie wycieczka do ASO i podpięcie auta pod wtyczkę diagnostyczną i przeprowadzenie porównania online. Wszystkie kodowania, adaptacje i ustawienia zostaną przywrócone do fabrycznych.
Opublikowano 12 Stycznia 20215 l Autor skąd to wiesz ? Gdzie to jest wykazane ? Gdzie znajde informacje w moim skanie o tym ze ma 10 czujników parkowania ? Pytam z ciekawości. Drive select może i mógłbym cofnąc zmiany bo robiłem to w kanałach W sterownikach drzwi aktywowałem te lampki Ogólnie auto nie sprawia mi kłopotów. Tylko to info o drzwiach niezamknietych. Masz jakiś pomysł w którym sterowniku to szukać ?
Opublikowano 12 Stycznia 20215 l 16 minut temu, 1122334455 napisał: skąd to wiesz ? Gdzie to jest wykazane ? Gdzie znajde informacje w moim skanie o tym ze ma 10 czujników parkowania ? Nie masz 10 czujników tylko sterownik do czujników parkowania ma przypisaną pozycję 10. Przypisanie pozycji dla sterowników jest zawsze takie same i tak silnik jest zawsze 01, ABS zawsze 03 a jeżeli jest osobny sterownik do czujników parkowania to ma on pozycje 10 lub 76 (w zależności od modelu). W A4 B8 w przedlifcie czujniki parkowania miały własny sterownik podobnie jak samopoziomowanie. W polifcie te dwa sterowniki nie znajdowały już zastosowania (czyli ich nie ma), bo samopoziomowanie i czujniki parkowania sterowane są przez bcm (09). Przywróć kodowania i adaptacje w komforcie (46) i w zestawie wskaźników (17). Może to coś da ale wątpię bo trochę namieszałeś sobie w tych sterownikach. W folderze Windows/Ross-Tech/VCDS-DRV/Debug massz 3 pliki CodingLog.CSV AdpLog.CSV oraz CodingLog.TXT Zapisane są tam wszystkie zmiany kodowania oraz adaptacji, których dokonałeś. Łącznie z numerem sterownika, zmienioną wartością, starym i nowym kodowaniem oraz datą i godz. kiedy miało to miejsce. Może posprawdzaj sobie tam co zmieniałeś.
Opublikowano 12 Stycznia 20215 l Autor no ok rozumiem.. To jakiś pomysł ale boje się ze jak zaczne wklejac te kodowania i sprawdzac zmiany to dopiero wtedy cos zamieszam hahaha. Mimo wszystko dzięki za wskazówki. sprawdze te 2 sterowniki. sprawdze tez w zielonym menu co mam włączone a tego nie mam
Opublikowano 22 Kwietnia 20215 l Autor Co do braku informacji o niezamkniętych drzwiach..... Nikt nic nie wie co to może być ? Przecież to chyba nie jest normalne że nie pokazuje że np pasażer z tyłu nie domknął drzwi ???