Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Napinacz łańcucha rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Na zimnym silniku generalnie jest cisza natomiast po przejechaniu 100km zaczyna cos regularnie cykac troche stukac metalicznie. Wyraznie slychac te odglosy w gornej tylnej czesci silnika. To samo jest po stronie pasazera przy kole trzeba sie wsluchac oprocz normalnej pracy regularnie slychac trr...trr...trr cyklicznie co sekunde. I teraz nie wiem czy zrzucac pokrywe zaworow i zmieniac napinacz i lancuch? Dodam, ze wymienilem caly rozrzad. Pozdrawiam.

Opublikowano

zrzuć pokrywę zaworów i sprawdź naciąg łańcuszka, jak jest za bardzo luźny to czeka cie wymiana

Opublikowano

Ajaki masz kolego przebieg?

Opublikowano
  • Autor

Witam przebieg 171000 raczej nie bylo nic krecone auto naprawde wyglada na ten przebieg. Wszystkie ksiazki sprowadzilem z niemiec w zeszlym roku. Mam pytanie jeszcze ile kosztuje i gdzie kupic w Poznaniu napinacz i ew. lancuch oryginal? Wiem ze koszt 1400zl ale chyba w tym roczniku ADR mialy ten tanszy. Wielkie dzieki za info. Pozdrawiam

Opublikowano

witam zagadaj na gg do Misiora .Sam bralem u niego w bdb.cenie. 2649832 a to nr. do niego pozd.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam przebieg 171000 raczej nie bylo nic krecone auto naprawde wyglada na ten przebieg. Wszystkie ksiazki sprowadzilem z niemiec w zeszlym roku. Mam pytanie jeszcze ile kosztuje i gdzie kupic w Poznaniu napinacz i ew. lancuch oryginal? Wiem ze koszt 1400zl ale chyba w tym roczniku ADR mialy ten tanszy. Wielkie dzieki za info. Pozdrawiam

masz racje tam byly dwa rodzaje u nas w bydgoszczy w salonie audi chca ok. 690 zl za napinacz i 280 za lancuszek bo z tego co sie dowiadywalem to trzeba wymieniac na nowe bo koles wymienil na uzywke i padl mu po roku a w zamienniku nie widzialem chyba ze lancuszek swag-80zl

Opublikowano

napinacz w aso (rowinski-wajdemajer) 649 zl

wiem bo sam przedwczoraj kupowalem :evil:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Świeżo po wymianie Napinacza łańcuszka rozrządu. 1.8 20V ADR

Objawy: klekot na wolnych obrotach i stukanie (łańcucha)pod maską po dodaniu gazu.

Koszt w serwisie 2200zł! na allegro 900ori Febi. Doda ze tylko do ADR są takie drogie :/

Polecam sprzedającego MICHAELO_OM

Do tego łańcuch 120zl, uszczelka 40zł. Koszt robocizny 100zł

Opublikowano

dobra cena :good:

Opublikowano

był na forum temat gdzieś w warsztacie na temat wymiany łańcucha i napinacza , i koleś twierdził że po przebiegu 200.000 napinacz był w zajebistej formie i z całą pewnościa niekonieczna była wymiana, ja też na wiosne wymieniałem uszczelke pod pokrywą i sprawdzałem stan łańcucha i napinacza , na napinaczu delikatny rowek , bardzo delikatny , a łańcuch napiety jak baranie jaja :good: , przebieg 190.000

Opublikowano

ja słyszałem wersje ze napinacze trzeba wymieniać co 150.000 km, ja mam właśnie tyle przejechane. Nie mam rowka na napinaczu, wizualnie jest w idealnym stanie, jednak nie trzymał ciśnienia oleju po nagrzaniu silnika.

Opublikowano

jednak nie trzymał ciśnienia oleju po nagrzaniu silnika.

w jakim sensie ???