altruistic Opublikowano 23 Stycznia 2021 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Witajcie. Mam problem z podłączeniem kamery cofania. Potrzebuję wpiąć się w plus i masę lampki cofania i mam dylemat, ponieważ nie wiem, w które miejsca dokładnie. Tutaj w ten metal albo prosto w kable przy wtyczce. Nie wiem gdzie będzie lepiej. Liczę na pomoc
Muskel1 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Do kabli się wepnij szybkozłączkami.
altruistic Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Muskel1 nie wiem w które miejsce
Muskel1 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Kup sobie 2 takie szybkozłączki Złącze do instalacji 6-24V dla szybkiego montażu. Sklep z alarmami Łódź. EGRANDO.PL Pomocne przy montażu alarmów, sterowników zamka, blokad elektronicznych, doposażeń... I wepnij się nimi w przewody parę cm. za kostką (mnw. w zaznaczonym miejscu). Przewód do żarówki cofania to ten niebiesko/czerwony na pinie nr 1, do niego przewód kamery plus. Masa to przewód brązowy na kostce pin nr 6, do niego wepnij przewód kamery minus. 1
altruistic Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Muskel1dzięki szefie jutro ogarnę i dam znać ?
altruistic Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Muskel1 jak już tu jesteś to może będziesz wiedział czy w tym miejscu da się zaprogramować wyświetlanie spalania? Domyślnie była tam wyświetlana nazwa stacji radia ale zmieniłem radio i nie ma teraz tam nic
Muskel1 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Niestety nie. Te górne linijki zarezerwowane są tylko do wyświetlania stacji radiowych i tytułów czy numerów piosenek przy odtwarzaniu płyt CD. 1
altruistic Opublikowano 23 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Muskel1ok. Dzięki bardzo ?
altruistic Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 @Muskel1 Cześć Muskel. Wybacz, że tak długo ale sprawy prywatne zmusiły mnie do 0 aktywności przy aucie. Po długiej przerwie, zamontowałem tak jak napisałeś i wszystko jest ok poza tym, że gdy kamera się włącza to radio przestaje grać. Da się to jakoś obejść czyyy jest to kwestia już zaprogramowania radia? Pozdro
altruistic Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 (edytowane) @Muskel1 VORDON HT-877BT Edytowane 23 Lutego 2021 przez altruistic
Muskel1 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 Nie znalazłem instrukcji do Twojego radia ale w innym modelu tego producenta można to ustawić w menu. Wchodzisz w ustawienia i w punkcie wycisz przy jeździe wstecz, dajesz na "N"
altruistic Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 @Muskel1u mnie niestety nie ma takiej opcji. Gdyby było coś w ustawieniach to bym to ogarnął sam ?
Muskel1 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 To najwidoczniej to radio tak ma i nic nie zdziałasz. 1
Rekomendowane odpowiedzi