Martin1993 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Cześć koledzy, Od paru dni zauważyłem wyciek oleju po prawej stronie z tyłu silnika. Nie jest wyczuwalny zapach palonego oleju, ale pod samochodem widać tłustą plamę, tak jak na dolnej osłonie silnika. Dodam jeszcze, że 2 tyg temu wymieniałem olej, wskazówka pokazywała full, po 2 tyg i przejechaniu może 300 km, stan oleju wskazywał juz 1/4. Co może być nieszczęsne w tym miejscu?.
pawel72689 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Aż tak się leje z silnika olej czy raczej pierścienie przepuszczaja oliwę.? Po wcześniejszej wymianie nie miałeś takich ubytków w tak krótkim czasie?
Martin1993 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2021 Niestety nie mam jeszcze możliwości zerknięcia na to od dołu, ale plamy pod autem pojawiają się dosyć szybko, tak, że myślę kapie dosyć mocno. Wcześniej, przed wymianą nie miałem takich ubytków.
kixi4 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Wyglada jakby cieklo z korka spustowego i podczas jazdy lecialo na skrzynie
pila24 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Opublikowano 24 Stycznia 2021 10 minut temu, kixi4 napisał: Wyglada jakby cieklo z korka spustowego i podczas jazdy lecialo na skrzynie 6 godzin temu, Martin1993 napisał: Dodam jeszcze, że 2 tyg temu wymieniałem olej Jeśli leje się od tych 2 tygodni to masz odpowiedź powyżej.
pawel72689 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Jeśli z korka to możesz ręką od góry sprawdzić. Szybko wyeliminujesz wadę korka - może wystarczy dokrecic mocniej . Sam wymieniłeś olej- masz nowy korek spustowy?
Rekomendowane odpowiedzi