pok3r Opublikowano 31 Stycznia 2021 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Witam. Zacznę od tego, że kupiłem autko jest to wersja polift 2001r Podświetlenie konsoli praktycznie nie działa, bezpieczniki wymieniłem, które wymagały tego. Klimatronic swieci słabo a podświetlenia pokręteł ogrzewania foteli już nie 1. Jak zdemontować klimatronic ? Ściągnąłem tą osłonę co idzie dookoła i dalej nie wiem a nie chce nic połamać. trzeba pociągnąć za klimatronic czy coś odkręcić jeszcze? 2. nie mogę odłączyć kabelków od podświetlenia kratek nawiewów - ciągnę na sile i nie idzie jak to odłączyć ? Czy żarówka się tam spaliła czy jest to led? ponadto muszę naprawić jeszcze- podświetlenie pokrętła poziomu lamp, przycisków od halogenów, cupholdera, popielczniki, zapalniczki co mogło sprawić, że praktycznie wszystko przestało działać ?
Fazii Opublikowano 1 Lutego 2021 Opublikowano 1 Lutego 2021 Licznik odpowiada za podświetlenie tych elementów. Założę się, że masz Jaegera lub pokrętło masz skręcone na max
pok3r Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Opublikowano 1 Lutego 2021 4 godziny temu, Fazii napisał: Licznik odpowiada za podświetlenie tych elementów. Założę się, że masz Jaegera lub pokrętło masz skręcone na max Fakt. Pokrętło jest. Kręcąc jasnością zegar się ściemnia i rozjaśnia ale klimatronik już nie. Wiesz jak go wyciągnąć ?
Fazii Opublikowano 1 Lutego 2021 Opublikowano 1 Lutego 2021 Podświetlenie przycisków od klimatronika załączy się dopiero jak włączysz światła
pok3r Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Opublikowano 1 Lutego 2021 2 godziny temu, Fazii napisał: Podświetlenie przycisków od klimatronika załączy się dopiero jak włączysz światła Podświetlenie działa bardzo słabo. Reszta wyposażenia nie swieci. Na przykład zapalniczka działa ale podświetlenie zapalniczki już nie sprawdziłem napięcie w kostce - prąd odpowiedzialny za podświetlenie nie dochodzi. Podłączyłem podświetlenie zapalniczki pod akumulator i działa czyli dioda sprawna. Podejrzewam, że jest gdzieś problem w jednym miejscu co odpowiada są podświetlenie w całym wnętrzu błędy to 01389 - tailgate open switch (f124) 29-00 Short to Ground 00991- Interior Lights 28-00 - Short to B+
Fazii Opublikowano 1 Lutego 2021 Opublikowano 1 Lutego 2021 Z licznika kostka niebieska pin 20 (przewód szaro niebieski) idzie sygnał sterujący podświetleniem wszystkich elementów opisanych w poście pierwszym. Spróbuj na krótko puścić z tego pinu sygnał np. na podświetlenie zapalniczki. Wtedy będzie wiadomo czy zegary winne czy wiązka. 1
pok3r Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Opublikowano 1 Lutego 2021 Jutro sprawdzę. Jestem laikiem. Co mam dokładnie zrobić? Odpiąć kostkę i na pin nr 20 podać prąd? Jakbyś był tak miły i łopatologicznie wytłumaczyć.
pok3r Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) Mam multimetr jak coś też. Edytowane 1 Lutego 2021 przez pok3r
Fazii Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 7 godzin temu, pok3r napisał: Jutro sprawdzę. Jestem laikiem. Co mam dokładnie zrobić? Odpiąć kostkę i na pin nr 20 podać prąd? Jakbyś był tak miły i łopatologicznie wytłumaczyć. Kostki muszą być wpięte do licznika. Trzeba zmierzyć czy w ogóle przy włączonych światłach na pinie 20 niebieskiej wystawiane jest zasilanie. W tym celu nakłuj przewód szpilką lub odizoluj i zmierz.
Rekomendowane odpowiedzi