Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jak widzicie moją niunię na -35 i -40 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Co myślicie o wrzuceniu springów -35 przód i -40 tył do seryjnych amorków?

Jak to będzie stało? jak się seryjne amortyzatory z tym pogodzą?

Z góry dzięki :hi::decayed:

Opublikowano

bedzie wyglądało kozacko :good:

i kozacko szybko Tobie sianko ucieknie z portfela na nowe amorki :decayed:

Opublikowano

mi osobiście bardziej się podoba jak tył jest ciut wyżej niż przód, a jak teraz stoi???przód czy tył wyżej na serii??? jeżeli masz mocno wyeksplotowane amory to lepiej od razu wymienić kpl sprężyny i amory bo raz za robocizne zapłacisz

Opublikowano

Obowiązkowo amorki razem ze sprężynami przy takim obniżeniu - ne wydasz dwa razy na wymianę.

U mnie amorki pociągnęły nie cały miesiąc przy -35/-35, więc dałem twardsze.

Szukaj obniżenia równomiernego, ewentualnie tył lekko wyżej, inaczej będzie to wyglądało jakbyś miał non-stop pełną butlę gazu w śroku lub kilka worków ziemniaków :tongue4:

Opublikowano

ja kupiłem komplet Weitec -40/-40 , zakładam pod koniec kwietnia, zobaczymy jak to będzie wyglądać :kox:

Opublikowano

będzie kox na tym zawiasie

Opublikowano
  • Autor

hmm... robocizną to się tam nie przejmują bo znajomy mi takie rzeczy za flaszkę robi :decayed:

ale jeżeli zawieszenie było wymieniane całe praktycznie we wrześniu to powinienem jeszcze sporo na tym pojechać... :mysli

Opublikowano

ja też zamierzałem się do samych sprężyn, ale poczytałem popytałem i zacząłęm szukać kompletu, no i trafił się ten Weitec :decayed:, dzisiaj jeździłem kumpla bravo, przód -80 tył -60 i całkiem całkiem tylko na krawężniki trzeba uważać :naughty:

Opublikowano
  • Autor

ja też zamierzałem się do samych sprężyn, ale poczytałem popytałem i zacząłęm szukać kompletu, no i trafił się ten Weitec :decayed:, dzisiaj jeździłem kumpla bravo, przód -80 tył -60 i całkiem całkiem tylko na krawężniki trzeba uważać :naughty:

nie no w skrajności popadał nie będę :gwizdanie:

ale myślę że tak -30 / -35 przód i -30 tył będzie dobre co? :tongue4:

Opublikowano

no ja też myślałem 0 -35 max, no ale wyszło - 40mm :tongue4:, myślę że będzie dobrze, a te co ty proponujesz myślę że będą optymalne, ta fela prosi się o glebę, właśnie takiej szukam :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ok tak więc wszystko już wiem jak będzie :> no chyba że wyjdzie -60 :polew:

a co do felgi to trafiłem dobrą okazję :gwizdanie: po sezonie pójdą do malowania w grafit z chromem :naughty:

Opublikowano

napisz na priva ile Cie wyszły z oponkami :wink4:

Opublikowano
  • Autor

slepy poszło na PW :good:

Opublikowano

dzięki :wink4:, szukaj zawieszki będzie o Niebo lepiej;)

Opublikowano
  • Autor

też tak myślę ale póki co chyba się wstrzymam jeszcze z tym... doszło mi kilka niespodziewanych wydatków to raz a dwa że boje się o resztki komfortu :mysli:

Opublikowano

aż tak źle na 18"

Opublikowano
  • Autor

no przy tym profilu każdą dziure trzeba omijać jeżeli ma być jakiś szacunek dla felunku... o krawężnikach nie wspomnę bo już z jednym miałem do czynienia :tongue4:

Opublikowano

Witam, udało mi się założyć komplet Bilstein b8 sprint(obniżane utwardzane) + Eibach Pro Kit . Autko pięknie siadło. Jeżeli chodzi o wrażenia z jazdy są świetne, nie spodziewałem się że przy obniżonym zawieszeniu, utwardzanych amorkach i profilu opony 45mm będzie jakiś komfort, ale tu miłe zaskoczenie, jest nadzwyczaj fajnie. Ale najlepsze jest prowadzenie auta, bajka, jak po szynach, przy oponie szerokość 225, takim zestawie i napędzie quattro nie chcę się oderwać od asfaltu.

Foto zamieszczę najprawdopodobniej jutro. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Witam, udało mi się założyć komplet Bilstein b8 sprint(obniżane utwardzane) + Eibach Pro Kit . Autko pięknie siadło. Jeżeli chodzi o wrażenia z jazdy są świetne, nie spodziewałem się że przy obniżonym zawieszeniu, utwardzanych amorkach i profilu opony 45mm będzie jakiś komfort, ale tu miłe zaskoczenie, jest nadzwyczaj fajnie. Ale najlepsze jest prowadzenie auta, bajka, jak po szynach, przy oponie szerokość 225, takim zestawie i napędzie quattro nie chcę się oderwać od asfaltu.

Foto zamieszczę najprawdopodobniej jutro. Pozdrawiam

to podeślij kolego będę wdzięczny... :good:

walnij na priv jak nie chcesz tutaj gdzie taki zestaw kupiłeś i ile Cię to wyniosło :gwizdanie: no i jaka gleba poszła :naughty:

Opublikowano

Witam, zamieszczam zdjęcia przed:

dscf2622o.th.jpg

Po:

obraz001z.th.jpg

Sprężyny to ten zestaw http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=77001 - Eibach pro Kit -30mm, ale siadło chyba troszkę jak -40mm (choć w opisie sprężyn jest zapis że mogą siąść do 40mm, a do tego u mnie silnik ciężki i LPG z tyłu)

Amortyzatory Bilstein B8 sprint kupione w sklepie www.rallyshop.pl

Koszt całego: 2850PLN, ale u mnie sprawa wygląda drożej bo to quattro