Endriu2707 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 (edytowane) Witajcie, nawet nie wiem jak tytuł opisać bo nigdy mi się takie coś nie zdarzyło. Zwykłe 1,6 PB, auto może tydzień stało, wczoraj wchodzę przekręcam kluczyk i oświeca się tylko kontrolka airbag, żadne inne. Auto kręci, ale nie odpala. Akumulator sprawny (nawet zamieniłem na inny), radio, szyby działają. Osuszam od rana miejsce wokół komputera i do kontrolki airbag dołączyła trakcja, reszta wskaźników dalej nieżywa. Raz na jakiś czas uda się na sekunde odpalić po czym gaśnie. Nie mam kompa to błędów nawet nie sprawdzę, a i auto stoi na ulicy. Jakieś chociaż najmniejsze sugestie macie? Edytowane 23 Lutego 2021 przez Endriu2707
Langista Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 Żadnych śladów nielegalnego lokatora, który mógłby namieszać w kablach? Co mówi VCDS?
Endriu2707 Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 Żaden kabel nawet nie tknięty, nie widać niespodziewanych gości. Nie mam VCDS ani kabla. Na razie to wróżę, ale nie mam wyjścia. Spróbuję przekaźnik wymienić. Wydaje mi się, że nic nie cyka nawet. Jest on niżej pod Ecu i mógł się zalać.
Endriu2707 Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 Dla potomnych, winny był przekaźnik nr 429. Czytałem, że steruje chyba zasilaniem ECU, ale poprawcie mnie jeśli to nie prawda. Rdzy nie było, ale rozebrałem, przeczyściłem i ożyło. W pobliżu mnie nie mają takiego albo mają jakieś śmieszne zamienniki no name. Zostało ASO. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi