nowincjusz Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 Witam, wymienialem ostatnio łańcuch z rozrządem i sprawa wygląda tak, jak ustawiłem rozrząd na znaki tak jak ma być to auto jest słabe i wyskakuje błąd 17625... Z kolei jak przestawiłem o jeden zabek na walku ssącym w prawo to auto jedzie bardzo dobrze i błędów nie ma ale za to logi są masakryczne, co poradzicie?
przem8 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 51 minut temu, nowincjusz napisał: ale za to logi są masakryczne, co poradzicie? Czyli co dokładnie? Rozrząd składasz jak instrukcja pokazuje z zasadą 16 ogniw.
nowincjusz Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 (edytowane) Wypadanie zapłonów, turbo ładuje jak szalone, zła mieszanka. Rozrząd ustawiłem na znakach teraz, jest 16 ogniw ale wyskakuje ten błąd... Edytowane 23 Lutego 2021 przez nowincjusz
przem8 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 (edytowane) Na pewno dobry kod błędu podałeś? Bo to coś odnośnie wtryskiwacza na 5 cylindrze Przy poprawnie ustawionym rozrządzie wartości w gr. 93 mają się mieścić w przedziale -3 do +6. Edytowane 23 Lutego 2021 przez przem8
nowincjusz Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 Aa kurde błąd to 16725, czyli Wałek rozrzadu. No i jak był niby źle ustawiony rozrząd wartości w gr 93 były - 2/-1. teraz po zmianie nic nie pokazuje, w gr 90/91 jest 0. Ręce opadają, dodam że teraz ciężko pali wóz, trzeba długo kręcić
przem8 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 To może masz uszkodzony czujnik położenia wałka. Podmien jak masz od kogo.
nowincjusz Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 Podmieniony, dalej to samo jest
przem8 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 (edytowane) Jesli nic nie pokazuje w gr. 93 to ustawienie rozrządu jest skrajnie poza zakresem. Poza tym po podmianie czujnika trzeba skasowac błędy i troche poczekac na wartosci w gr. 93. Jeśli rozrząd jest dobrze złożony to nie ma bata żeby cuda się działy w gr. 93, zakładając sprawne czujniki i ich okablowanie. Problemy z turbo i mieszanką nie muszą byc powiązane z rozrzadem, a napewno przeladowywanie turbo do tego nie pasuje. Edytowane 23 Lutego 2021 przez przem8
nowincjusz Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 Tak robiłem, kasowałem błędy i sprawdzałem wartości w gr 93 ale nic nie pokazywało... A możliwe jest np. Że rozrząd może być przestawiony na pasku gdzieś bo w zasadzie luzowalem go żeby wymienić ten łańcuch ale starałem się żeby się nie poruszał
przem8 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 A to nie sprawdzales synchro na pasku po operacji? Brawo Ty
nowincjusz Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 No na pasku sprawdzałem z góra, wszystko się zgrywalo. A jak z luzowalem pasek to starałem się zeby był napięty na pompie i wale żeby się nic nie przestawiło
nowincjusz Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Opublikowano 23 Lutego 2021 Zobacz logi po pierwszym ustawieniu walków Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w... Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w... Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w... Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w...
przem8 Opublikowano 24 Lutego 2021 Opublikowano 24 Lutego 2021 (edytowane) Auto masz po programie i wg gr. 93 to rozrząd masz dobrze ustawiony. Turbo przeladowuje przy 2800obr oraz ogromne stukowe i tym się trzeba zająć. Edytowane 24 Lutego 2021 przez przem8
przem8 Opublikowano 24 Lutego 2021 Opublikowano 24 Lutego 2021 (edytowane) Patrząc po logach to zajrzeć do podciśnień, sprawdzić ciśnienie paliwa pod obciążeniem, podmienić przepływkę, zmierzyć kompresję. Ten program kiedy był robiony, wcześniej nie przeładowywało? Edytowane 24 Lutego 2021 przez przem8
nowincjusz Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor Opublikowano 24 Lutego 2021 Program dawno już kupiłem takie, wlepka mtm na kompie... Przed wymiana łańcucha jechało bo jechało nie wiem czy napinacz już nie dawał rady czy co. Tak są teraz walki ustawione i brak synchronizacji
damian111 Opublikowano 17 Marca 2021 Opublikowano 17 Marca 2021 Tak powinno to wyglądać .sprawdzamy też ustawienie paska na kole zębatym walka roz jak i wału wszystko ma się pokrywać.
damian111 Opublikowano 17 Marca 2021 Opublikowano 17 Marca 2021 (edytowane) Sprawdź wszystko ustaw wszystko na znaki na głównym wale i na kole walka rozrzadu jak tam jest ok to trzeba przestawić o jeden ząbek sacy. Ma być tak jak przesłałem Ci na zdjęciu. Mam nadzieję że popychacze zaworowe wycisołeś z oleju i taka jest zasada. Jak przy tym ustawieniu się zachowuje pali ciężko dalej jest błąd??? Edytowane 17 Marca 2021 przez damian111
Rekomendowane odpowiedzi