Lantica Opublikowano 10 Marca 2021 Opublikowano 10 Marca 2021 Witam mam problem z audi 2.0 ALT. Wymieniłem wariator bo po odpaleniu słychać było przez chwile stuki. Teraz jest cisza ale po chwili gdy silnik chodzi pojawiają się delikatne cykliczne dźwięki w okolicy wariatora. Auto przebiera ale po chwili się uspokaja. Podczas przejażdżki auto często gaśnie. Nieraz nawet na wolnych obrotach potrafi się przydusić i zgasnąć. Dodam jeszcze ze po dopięciu kostki, zawór momentalnie cichnie. Czy to może być objaw nastawnika wysokiego ciśnienia ? Z góry dziękuje za odpowiedz i proszę o radę. Pozdrawiam. *Pierwsze to należy się przywitać w odpowiednim dziale, a potem szukać pomocy.->Nowicjusz Zapraszam również tu ->Regulamin *Proszę uzupełnić profil.
Lantica Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Opublikowano 10 Marca 2021 Sonda lambda 1 rząd i błąd termostatu. Po wymianie wariatorka nie zmieniłem pierścieni w nastawniku. Jutro maja przyjść, zobaczę co będzie po ich wymianie. Na rozgrzanym silniku objawy się nasilają.
Rekomendowane odpowiedzi