Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana uszczelniaczy zaworowych BEX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,borykam się z problemem biało niebieskawego dymu po odpaleniu rano zimnego silnika, diagnoza padła na uszczelniacze zaworowe.

Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie, opcje są dwie: pierwsza to zrzucamy całą górę wraz z głowicą i wtedy wymiana uszczelniaczy, uszczelki pod głowicą itd , druga opcja to wymiana uszczelniaczy bez ściągania głowicy.

Czy jest ktoś w stanie mi to zrobić w okolicach Koła - Konina WLKP ?

Opublikowano

Wymiana uszczelniaczy bez sciagania glowicy to podcieranie d*py szklem. Problem powroci bardzo szybko ze wzgledu na wypracowane prowadnice zaworowe.

Chcesz to zrobic porzadnie to rwij czapke, zrob prowadnice, uszczelniacze, niezbedna obrobke glowicy i wkladasz spowrotem, a najlepiej zmienic glowice na euro3 i dopiero poddac ja regeneracji.

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, DivaynEays napisał:

Wymiana uszczelniaczy bez sciagania glowicy to podcieranie d*py szklem. Problem powroci bardzo szybko ze wzgledu na wypracowane prowadnice zaworowe.

Chcesz to zrobic porzadnie to rwij czapke, zrob prowadnice, uszczelniacze, niezbedna obrobke glowicy i wkladasz spowrotem, a najlepiej zmienic glowice na euro3 i dopiero poddac ja regeneracji.

Dzięki za konkretną odpowiedź, problem jest że nie ma kto mi tego dobrze zrobić ☹️ A potrzeba sprawnego auta jest . 

Opublikowano
1 godzinę temu, DivaynEays napisał:

@DivaynEaysCo masz na myśli mówiąc Głowica Euro3?

Opublikowano
4 godziny temu, dayd_4 napisał:

@DivaynEaysCo masz na myśli mówiąc Głowica Euro3?

Glowice bez wejscia na zawor combi, w przeciwienstwie do euro4 nie pekaja same z siebie ;) w razie czego moge zalatwic taka glowice.

Opublikowano
6 godzin temu, szydlos007 napisał:

Dzięki za konkretną odpowiedź, problem jest że nie ma kto mi tego dobrze zrobić ☹️ A potrzeba sprawnego auta jest . 

zapraszam ogarne :D 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 16.03.2021 o 21:48, DivaynEays napisał:

Glowice bez wejscia na zawor combi, w przeciwienstwie do euro4 nie pekaja same z siebie ;) w razie czego moge zalatwic taka glowice.

Witam,
Odgrzewam kotleta, ale dwa dni temu zdjąłem głowice i mam walniętą w dwóch miejscach na 2 cylindrze..
Gadałem ze znajomym co mi to robi i mówił mi że to już 4 głowica którą zdejmuje i miały dokładnie w tym samym miejscu pęknięcia.
Powiedz mi co trzeba potem zmienić żeby taką głowice wsadzić? tzn czy trzeba coś zmieniać. Z jakich silników te głowice o których piszesz?
U mnie w bexie awaria.

Opublikowano
13 godzin temu, PawełB6 napisał:

Witam,
Odgrzewam kotleta, ale dwa dni temu zdjąłem głowice i mam walniętą w dwóch miejscach na 2 cylindrze..
Gadałem ze znajomym co mi to robi i mówił mi że to już 4 głowica którą zdejmuje i miały dokładnie w tym samym miejscu pęknięcia.
Powiedz mi co trzeba potem zmienić żeby taką głowice wsadzić? tzn czy trzeba coś zmieniać. Z jakich silników te głowice o których piszesz?
U mnie w bexie awaria.

Tylko SAI do wywalenia, reszta siada p&p, a z silnikow roznych bo jest ich masa, z ktorych to pasuje. W razie czego zapraszam PW ogarniemy temat.