KorV1nex Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 witam chciałem wymienić filtr paliwa moim alcie. i problem bo popsułem 2 spinki na kolankach plastikowych czy jeśli kupie takie 2 kolanka to będą pasować czy coś innego tam idzie ? allegro.pl ALLEGRO.PL
AndrzejK. Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Jak popsułeś, przecież to nieskomplikowane jest... ,ale widać da się. Tam nie trzeba nic siłowo robić. Co do kolanek z aukcji to sprawdź zgodność wymiarów jedynie u siebie i tych z aukcji, powinny pasować.
KorV1nex Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2021 za dużo klipsów było wyciąganych żebym teraz pomyślał że trzeba to wcisnąć ale i tak lepiej zepsuć samemu i naprawić niż oddać komuś. dziękuję bardzo
AndrzejK. Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Tak, masz rację, warto samemu zrobić sobie to i tamto, jest satysfakcja i wiadomo co i jak się zrobiło....no i srebrniki zostają w kieszeni. Warto jednak najpierw przyjrzeć się temu czemu, żeby wiedzieć " czym to się je". No nic, mierz, kupuj, zakładaj i zapominaj. P.S. Wymiana filtra to dobry pomysł.
KorV1nex Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2021 kompleksowa wymiana wszystkich elementów exspoatacyjnych. w przyszłym tygodniu olej w skrzyni leci
AndrzejK. Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 I dobrze, dbaj, a auto się odwdzięczy.
KorV1nex Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2021 odwdzięcza. zakupiłem tylko nie jestem w stanie ściągnąć przewodu paliwowego z tego starego zepsutego kolanka. masz może jakiś patent na to ?
AndrzejK. Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 No ja tego nie miałem potrzeby ściągać....odpiąłem przewody, zmieniłem filtr i założyłem ponownie. W Twoim przypadku "strzelam", może przewody już mocno stwardniały i dobrze byłoby je delikatnie podgrzać przed próbą zdjęcia? Spróbuj, może to będzie to.
KorV1nex Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2021 nietety nie ma takiej opcji grzałem ale ani drgnie. założyłem na stare kolanka i o dziwno nie cieknie ni nic więc moze sobie odpuszczę ich wymiane, bo w sumie trzyma
AndrzejK. Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Tylko żeby Ci w najmniej odpowiednim momencie nie zrobiło kuku....
Rekomendowane odpowiedzi