Ulasid Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 dzień dobry wszystkim! Ja mam audi a4 b7 2.0 tdi blb 2005r. Przebig 205tys. Przeczytałem, że pompa oleju( zbierzak) jest to jeden z głównych problemów tego silnika wymagający uwagi. Chciałbym sprawdzić stan tego imbusa ponieważ nie jestem pierwszym właścicielem i nie mam pojęcia czy zmieniali zbierzak czy regenerowali pompe oleju czy ona byla wymeniaina na 1.9 Chciałbym poznać opinię, od czego zacząć.. i gdzie mogę to sprawdzić Jak rozumiem w tej pompie mam napęd łańcuchowy czy lepiej przejsc na koła zębate? P.s może te pytania wydadzą się głupie. Nie mam dużego doświadczenia. Dziękuję!
Banan Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Miałem ten sam dylemat rok temu jak kupiłem swojego BLB - i tak pewno będziesz wymieniał rozrząd to zleć inspekcję imbusa i napędu pompy Jeżeli zębatka na wale od napędu pompy jest ok to myślę że można profilaktycznie wymienić łańcuch i napinacz - u mnie zębatka była objechana dlatego padła decyzja o zmianie na koła zębate i modułu wałków na poprawiony - od VWMK Denispol z Lubasza. Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Banan 1
Ulasid Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2021 39 minut temu, Banan napisał: Miałem ten sam dylemat rok temu jak kupiłem swojego BLB - i tak pewno będziesz wymieniał rozrząd to zleć inspekcję imbusa i napędu pompy Jeżeli zębatka na wale od napędu pompy jest ok to myślę że można profilaktycznie wymienić łańcuch i napinacz - u mnie zębatka była objechana dlatego padła decyzja o zmianie na koła zębate i modułu wałków na poprawiony - od VWMK Denispol z Lubasza. dzięki za informację
Rekomendowane odpowiedzi