Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Wyje pompa wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem posiadaczem A4 1.6 z 95r. Dobija mnie juz normalnie wsiadanie do tego cacka:/ jak zapalam silnik to juz zaczyna cos wyć a jak zaczynam krecic kierownica (najgorzej jak to robie w miejscu lub na malej predkosci)to wyje niemiłosiernie i huczy. a pozatym jak skrecam w lewo to slycham stukanie w lewym kole (jakby cos o cos uderzalo) . po swietach ide z tym do mechanika.Mozecie mi powiedziec przed ta wizyta co to moze byc i na jaka kwote musze sie przygotowac po naprawach. Dodam ze pare miesiecy temu wymienialem w lewym kole przegub i gorny wahacz. I mam wlany czerwony plyn do wspomagania (taki byl jak sprowadzilem fure) facet w warsztacie powiedzial ze do audi ma byc zielony .. i jest nabuzowany w zbiorniku:/.pomozcie chlopaki

Opublikowano

prawdopodobnie pompa wspomagania zległa :cool1:

Opublikowano

tez kiedys miałem tego typu problem i raczej na pewno pompa wspomagania padła

poszukaj na forum , bo jest bardzo dużo podobnych tematów z takim samym problemem :gwizdanie:

Opublikowano

Na początek to bym radził wymienić płyn we wspomaganiu a jeśli nie pomoże to dopiero jechac do mechanika :)

Jaki płyn oraz jak samemu wymienić znajdziesz na Forum :szukaj::wink4:

Opublikowano

Poszła pompa ale mozna to samemu wymienic albo stara pompe oddaj do regeneracji :) Chodz moja udało mi sie samemu zregenerować nie sa to znowu duze koszty wystarczy popytac pojezdzic i efekt bedzie bomba

Pozdrawiam

W razie pytan PW

Opublikowano
  • Autor

wlasnie sie przejechalem swoja audiczka i po calej nocy o wiele mniej to jeczy niz w ciagu dnia ....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

też tak miałem i to nie pompa tylko maglownica. Też mi zaczęło coś zgrzytać. Na początku nigdzie śladu oleju ale po uzupełnieniu ok 0,5 litra oleju i przejechaniu 700 km zobaczyłem plamę pod lewym kołem :wallbash: . okazało się, że to maglownica puściła w środku a olej uciekał do gumy osłaniającej ten cały tłok. Wczoraj ją wyjąłem i od razu ściągnąłem skrzynie i okazało się że łożysko w skrzyni do wymiany i tarcza sprzęgłowa też. Jedyny plus , że znajomy mechanik powiedział, że się tego nie podejmuje bo nie ma czasu i mogę robić sam u niego w warsztacie. No i rozebrałem niunię :gwizdanie: . maglownice dzisiaj zakładam używkę z 98r. bo regeneracji mi nie poleca "ori to ori". Zresztą podobno w 97r. zmienili producenta i z aluminiowego zamienili na chyba stalowy korpus (podobno trwalsze magle) ale wszystkie mocowania są takie same "tak mi powiedział" :kox: . zobaczymy jak to będzie chodzić.

P.S. jak komuś padł magiel a przy okazji sprzęgło ma nie najlepsze to polecam zrobić jedno i drugie bo wtedy jest za***isty dostęp do maglownicy oczywiście chodzi mi o 1,6 ADP reszty nie znam :hi: