Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Schemat montażu głośników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej koledzy potrzebuje porady na temat zamatowania 3 glosnikow basowych30 cm w a4 na tylna polke lub w bagazniku.Moze jest ktos zorientowany gdzie najlepiej je umiescic.dzieki :no:

Opublikowano

tylko w bagażniku broń boże w tylnej półce to przecież osłabi konstrukcje. Zresztą nie wyobrażam sobie widzieć ich tam

Opublikowano

Jeżeli już chcesz to zrób sobie zabudowę w bagażniku. A po co Ci aż 3 szt?. Będziesz startował dB-Drag?

Opublikowano
  • Autor

hej bo wlasnie mialem ten sprzet w golfie i chcialbym go przelozyc do A4 i niewiem gdzie lepiej je umiescic bo mam jeszcze LPG i kolo mam w bagarzniku :chytry:

Opublikowano

no to z 3 będziesz miał spory problem z ich montażem w bagażniku :tongue4: w półce nawet ich nie próbuj montować bo to nie jest półka jak w golfie :sick3: jeżeli masz gaz i koło to zamontuj tylko jednego suba to ci w zupełności wystarczy. Jaką mają moc rms??

Opublikowano

Ja propnuje zmatowac jakas skrzyneczke otwarta lu zamknieta co kto woli na 2 glosniki a ten 3 se darowac, ewentualnie mozesz ładnie zaudowac boczki w bagazniku i po jednej i drugiej stronie wsadzic glosnik, jak to ys dobrze wykonal to by i dobre gralo, wygladalo estetycznie i mial bys praktycznie caly bagaznik do dyspozycji :hi:

Opublikowano

Jak przynajmniej jeden głośnik firmowy i masz parametry TS to zbuduj skrzynię i wsadź do bagażnika.

Efekt będzie o wiele lepszy niż 3 pierdzące głośniki.

Opublikowano

Jak przynajmniej jeden głośnik firmowy i masz parametry TS to zbuduj skrzynię i wsadź do bagażnika.

Efekt będzie o wiele lepszy niż 3 pierdzące głośniki.

kolega dobrze mówi :good: słuchaj tych porad a na dobre ci to wyjdzie i podaruj sobie te 3 pierdzidełka a zamontuj jeden z nich ale to solidnie
Opublikowano

jak ty to odpalisz to ci butla wybuchnie :)

Opublikowano
jak ty to odpalisz to ci butla wybuchnie

ze śmiechu chyba :naughty:

zeby je zabudowac czy otwarta czy zamknieta jak lepiej

a napisałeś jakiś ich parametry? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

a co myslicie o zamontowaniu ich tak jak kolega tu pisze w bagarzniku po lewej i po prawej stronie w bokach zeby je zabudowac :mysli:

Opublikowano

W takiej sytuacji trzeba chyba odwracać fazę w jednym z głośników aby wzajemnie się nie tłumiły...

Rzeźba jednym słowem.

Opublikowano

jak sie popiesci to sie wszystko zmiesci :D

zalezy ile mają mocy bo moze sie okaze ze jeden starczy albo ze 3 to za mało :D

co do pułki to zawsze mozna ją wzmocnic ale w audi jakos nie widze trzech wielkich kół na tylniej połce .. nie lepiej jakis mały a poządny subik jeden zamontowac i dobre głosniki w drzwi? napewno efekt ciekawszy i przyjemniejszy

Opublikowano

Potwierdzam.

W bagażniku mam suba na głośniku tonsila 80W rms, napędzany wzmakiem 4x80W /4ohm rms na mosfetach z porządną przetwornicą.

Subik dostaje w mostku sygnał więc te 80W wyciąga, przednie głośniki napędzane z pozostałych kanałów wzmaka a tylne z radia.

Efekt... :gwizdanie: :naughty:

Opublikowano
  • Autor

co do parametrow tych glosnikow to napisze za 3 dni bo nie ma mnie w kraju i ne mam ich jak podac jak przyjade to zaraz je napisze z gory dzieki za porady :good: