Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Przerobienie wydechu a zwiększenie mocy .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialem sie podzielic z takim spostrzerzeniem a zarazem chcialbym sie dowiedziec czy jest ok - jestem jednym ze szczesliwych posiadaczy A4 TDI od ok 2 lat z obecnym przebiegiem 180k, smiga bez problemu, ale po jakims czasie zauwazylem ze juz smietanki brakuje bo juz nie zbiera sie tak jak po zakupie. Stwierdzilem ze latka leca, turbinka wysmigana i czego mozna sie spodziewac. Przyspieszenie mozliwe do akceptacji, oleju nie bierze -przynajmniej od serwisu do serwisu nie dolewam, spala wszystko poprostu jerzdze. W ciagu calego tego okresu pzejechalem ok 40k i wymienilem zawor recyrkulacji spalin bo nie lubie miec brudnego silnika a on juz troszke sie pocil i intercooler :angry:- zona na kraweznik wjechala i urwala zaczepy i doszukalem sie pekniecia wiec wymiana. Poza tym nic i nudzilem sie z tego powodu wiec postanowilem przerobic wydech na podwujny. Zamontowalem - pochwale sie ze sam wszystko robilem, ale tlumiki nie sa ori ;( bo nie lubie zakladac uzywek a ori za drogie wiec male rezanko i jest. Wstawilem trojnik w polowie miedzy srodkowym tlumikiem a koncowym bo bylo wg mnie dobre miejsce, wszystko poskladane wiec przejazdzka :shocked: nie ta adzia zbiera sie super na drugim biegu mozliwe jest uzyskanie swiatelka ESP na blacie poprostu zas jak dziecko sie ciesze. Przejechalem w ten dzien jakies 100km bo nie wierzyle i myslalem ze to chwilowe ale tak jest dalej - paliwa nie dolewalem nawet maski nie podnosilem - czy to mozliwe :dance: :dance:

<a  href=a370cc7eadb7bc34m.jpg' alt='a370cc7eadb7

Opublikowano

miales zapchany katalizator moze?

ps. koncowki to bys wymeinil na jakies inne ;)

Opublikowano
  • Autor

:tongue4: koncowki to sa chwilowe czekam na paczke bo tutaj 40 yoyo za jedna :shocked:, a kata nie ruszalem, ale moze jakos sam sie wyczyscil, ja raczej mam ciezka noge i paznokciem gazu nie daje to powinien byc przedmuchiwany na bierzaco.

Dzis zrobilem 300km i dalej super smiga wiec cos bylo faktycznie bylo zapchane moze ten koncowy tlumik :confused4:

Opublikowano

Jeżeli masz nadal te rury ze starego wydechu, to po prostu to sprawdź! zerknij czy jest prześwit :D

Opublikowano

ciekawe... stawiam na zapchany wydech...

Opublikowano
  • Autor

No przeswit jest. :mysli: Amoze byc cos takiego? - zwiekszony przeplyw spalin i turbina moze lepiej sie wkreca :confused4:

Opublikowano

No tak, ale jeżeli rura jest oryginalna i samochód jest bez wirusa to przecież wszystko powinno dobrze działać :| a może wydech ktoś zmienił na cichszy/mniejszy ;)

Opublikowano

Nie wiem jak w dieslach ale w benzynie i benzynie Turbo sama wymiana końcowego wydechu nie dawała praktycznie żadnych efektów oprócz dźwiękowych, sens ma jedynie dobrze dobrany cały układ wydechowy renomowanej firmy np. Supersprint, Tubi-style, MTM, ja w Ar 155 miałem cały przelotowy + Remus DTM + wirus, dolot itd. itd. i to dało wymierne efekty (nawet płomyki były).

Uważam, że u Ciebie to efekt PLACEBO.

Opublikowano

Pewnie siła sugestii, ale przejedź się na hamownie i zmierz na pełnym obciążeniu i oczywiście podziel się wynikiem hehehe :kox:

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem nic na temat jakis tam efektow ale jak juz zonka zauwazyla ze lepiej sie zbiera(ten samochod za szybko jedzie :>) to cos w tym jest a jak jest niech bedzie i to jak najdluzej