karol_zary Opublikowano 13 Maja 2021 Opublikowano 13 Maja 2021 Witam wszystkich. Kupiłem sobie audi quattro. Założone ma aktualnie zawieszenie na zle drogi ale chce założyć 1be. Pytanie moje brzmi. Czy sprężyny z ośki pasują do quattro ? Ciężko znaleźć zawias z quattro 1be.....Lub 1bv
Mr.Joker Opublikowano 13 Maja 2021 Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) Tutaj masz dwa pomocne linki z tego forum. Odpowiadajac jednoczesnie na twoje pytania szukajac zawiasu najbezpeczniej szukac z blizniaczego auta z takim zawiasem na jaki chcessz zmienic tzn silnik nadwozie naped ten sam tylko 1be/bv. Jest tego w opor na portalach aukcyjnych i na grupach na FB. Mozna tez dobrac wg wlepy serwisowej szukajac odpowiednika zawieszenia posrod tych kilkunastu klas trzymajac sie przypisanej do nich wagi Edytowane 13 Maja 2021 przez Mr.Joker
karol_zary Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Opublikowano 13 Maja 2021 1 godzinę temu, Mr.Joker napisał: Tutaj masz dwa pomocne linki z tego forum. Odpowiadajac jednoczesnie na twoje pytania szukajac zawiasu najbezpeczniej szukac z blizniaczego auta z takim zawiasem na jaki chcessz zmienic tzn silnik nadwozie naped ten sam tylko 1be/bv. Jest tego w opor na portalach aukcyjnych i na grupach na FB. Mozna tez dobrac wg wlepy serwisowej szukajac odpowiednika zawieszenia posrod tych kilkunastu klas trzymajac sie przypisanej do nich wagi No właśnie wg mnie znalezienie sprężyn do a4 Avant Quattro w wersji 1be lub 1 bv jest mega trudne. Oczywiście ośki są ale quattro inna bajka. I pytam dlatego, że znalazłem sprężyny a nawet cały zestaw ale nie wiem czy one wejdą. Jeśli chodzi o kolory to są prawie identyczne. Jeśli mogę, to chętnie poproszę o link do sprężyn 1 be lub 1bv do A4 Avant Quattro polift.
Mr.Joker Opublikowano 13 Maja 2021 Opublikowano 13 Maja 2021 4 godziny temu, karol_zary napisał: No właśnie wg mnie znalezienie sprężyn do a4 Avant Quattro w wersji 1be lub 1 bv jest mega trudne. Oczywiście ośki są ale quattro inna bajka. I pytam dlatego, że znalazłem sprężyny a nawet cały zestaw ale nie wiem czy one wejdą. Jeśli chodzi o kolory to są prawie identyczne. Jeśli mogę, to chętnie poproszę o link do sprężyn 1 be lub 1bv do A4 Avant Quattro polift. Osz kurde ale ze mnie gapa nie popatrzylem ze to chodzi o b8. Tzn same nazwy kategori pewnie takie same tylko juz przxyposane wagi beda inne bo to calkiem inna plyta podlogowa niz b6/7.
karol_zary Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Opublikowano 15 Maja 2021 W dniu 13.05.2021 o 19:51, Mr.Joker napisał: Osz kurde ale ze mnie gapa nie popatrzylem ze to chodzi o b8. Tzn same nazwy kategori pewnie takie same tylko juz przxyposane wagi beda inne bo to calkiem inna plyta podlogowa niz b6/7. właśnie tak Panie ale już właśnie kupiłem takie jakie potrzebuje i pod moją wagę także temat zamknięty....
Mr.Joker Opublikowano 16 Maja 2021 Opublikowano 16 Maja 2021 W dniu 15.05.2021 o 11:34, karol_zary napisał: właśnie tak Panie ale już właśnie kupiłem takie jakie potrzebuje i pod moją wagę także temat zamknięty.... To git pochwal pochwal się czy siadło jak należy ?
karol_zary Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Opublikowano 16 Maja 2021 (edytowane) 44 minuty temu, Mr.Joker napisał: To git pochwal pochwal się czy siadło jak należy ? W nadchodzącym tygodniu będzie raczej glebiona..... Zobaczę jak z czasem narazie jest taka S line w allroud - ale mówiąc szczerze to ma to swój urok Docelowo jednak zdjęcie ostatnie bo tak wyszła z fabryki i chciałem nawet te felgi ale będą 19 z A5/S5 Edytowane 16 Maja 2021 przez karol_zary Dodanie zdjęć
Voucher Opublikowano 24 Marca 2022 Opublikowano 24 Marca 2022 W dniu 16.05.2021 o 13:04, karol_zary napisał: W nadchodzącym tygodniu będzie raczej glebiona..... Zobaczę jak z czasem narazie jest taka S line w allroud - ale mówiąc szczerze to ma to swój urok Docelowo jednak zdjęcie ostatnie bo tak wyszła z fabryki i chciałem nawet te felgi ale będą 19 z A5/S5 I jakie dobrałeś zawieszenie? Znalazłeś 1be z quattro czy może podchodzi z fwd? Bo sam szukam ale pustki...
Rekomendowane odpowiedzi