Weekendowy Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Witam, Potrzebuję dobrego warsztatu prostującego felgi w Warszawie. Czy ktoś z kolegów korzystał z usług takiego i może polecić? Nie musi to być przysłowiowy "dobry i tani" zakład, bo dwa mi nie potrzebne ;-) Wystarczy dobry w uczciwej cenie :-) Pozdrawiam, JaroD
_Solar_ Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 zadzwon albo podjedz i sie dowiedz wiecej => http://www.renowacjafelg.pl/prostowanie_felg/
Weekendowy Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2009 zadzwon albo podjedz i sie dowiedz wiecej => http://www.renowacjafelg.pl/prostowanie_felg/ Dzięki, Dostałem namiary jeszcze na inny serwis. Jakoś im dobrze z oczy patrzy, więc jak będę już po prostowaniu to napiszę na forum. JaroD
pawelmienko Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 zadzwon albo podjedz i sie dowiedz wiecej => http://www.renowacjafelg.pl/prostowanie_felg/ ja ostatnio u nich prostowalem felge i poprawiali mi opony bo inna kapciarnia i zle zalozyla (popny nie wskoczyly na swoje miejsce) i powiem ze ludzie znaja sie na rzeczy bez wahania moge ich polecic
_Solar_ Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 pawelmienko a jak z terminami robią nalezycie czy sie troche ociągaja :gwizdanie:
pawelmienko Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 pawelmienko a jak z terminami robią nalezycie czy sie troche ociągaja :gwizdanie: powiem ci ze jak do nich zajechalem to opony naprawili mi od reki a felge mialem juz na drugi dzien do poludnia dodam ze mailem w niej troche porysowane ranty to mi je zamalowali gratis ale to bylo miesiac temu przed sezonem przekladek najlepiej do nich zadzwonic i sie dowiedziec zeby w ciemno nie jechac
_Solar_ Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 dzieki wielkie jak bede w wawie to zawioze im fele bo mam lekkie wgniecenie rantu
pawelmienko Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 zadzwon do nich i pogadaj moze uda sie tak umowic ze jak przyjedziesz rano do wawy to moze po poludniu ci juz zrobia jak sie wczesniej umowisz
Weekendowy Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dostałem namiary jeszcze na inny serwis. Jakoś im dobrze z oczy patrzy, więc jak będę już po prostowaniu to napiszę na forum. Jestem już po zabiegu, więc spełniam obietnicę. Co do prostowania felg to ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu okazało się, że nie ma co prostować. Felgi miałem 2 (słownie: dwa) razy wyważane wcześniej i okazuje się, że wyważyć koło też trzeba umieć. W rozmowie w zakładzie wynikło, że duża część serwisów (a może większość) zakłada koło na wyważarkę i wkłada pierścien w otwór od zewnętrznej strony felgi. To powoduje, że felga nie pracuje tak jak na samochodzie, gdzie czoło felgi dochodzi do piasty i tam pracuje. W moim przypadku zamontowanie docisku od zewnątrz spowodowało, że w każdym z dwóch serwisów koło zostało "wyważone", ale po założeniu na auto biło jak cholera. UWażajcie zatem jak wam wyważają koła! A teraz namiary. 1. Prostowanie felg. Zakład wydaje się naprawdę solidny. Co prawda nie prostowali moich felg, ale jak najbardziej mogli bo zostawiłem całe koła i pojechałem do pracy będą przekonany, że felgi są krzywe. Oto namiary: Prostowanie Felg. Bogdan Wąś Adres: Łucka 10, 00-845 WarszawaTelefon: (022) 620-11-63 (stara kamienica w głębi podwórka, oni tylko prostują felgi, nie mają wulkanizacji) 2. Co do serwisu opon to zaraz obok jest serwis: Łabsz Jacek Wulkanizatorstwo Pojazdowe Łucka 12 00-845 Warszawa 602 230 561 Stojąc przodem do podwórka to ten po lewej stronie, bo po drugiej stronie budynku jest jakiś inny serwis opon/prostowanie. Z usług tego pana jestem naprawdę zadolonoy. Gaduła, ale robota zrobiona jak należy. Mam nadzieję, że się komuś przyda. JaroD
pawelmienko Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 no u mnie bylo podobnie tam gdzie zakladali mi opony powiedzieli ze mam krzywe felgi wiec je zawiozlem do prostowania na Instalatorow a tam powiedzieli ze mam tylko zle zalozone opony!!! wychodzi na to ze wulkanizatorzy nie potrafia zakladac opon dodam ze ten serwis jest w Warszawie przy Alei Stanów Zjednoczonych przy skrzyżowaniu (wiadukcie) z Saską
Weekendowy Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 wychodzi na to ze wulkanizatorzy nie potrafia zakladac opon dodam ze ten serwis jest w Warszawie przy Alei Stanów Zjednoczonych przy skrzyżowaniu (wiadukcie) z Saską Dokładnie tam (ul. Stanów Zjednoczonych 24, koło myjni samochodej) kupiłem i wyważałem nowe opony. Ceny na opony mają dobre, ale wiadać na serwisie opon to się średnio znają. Na przyszłość trzeba będzie uważać. JaroD
pawelmienko Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 zgadza sie opony maja tanie ale do opon doliczaja cene montazu co malo ktora wulkanizacja robi przy zakupie u nich opon i wtedy juz nie wychodzi wcale tak tanio
Rekomendowane odpowiedzi