Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziura w chłodnicy klimatyzacji podczas jazdy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Dwa lata temu robiłem gruntowne odświeżanie klimy łącznie z osuszaczem itp. 

Niestety z nieznanych przyczyn prawie zawsze były problemy przy prędkościach autostradowych powyżej 120-140km/h i klima chłodziła słabo lub przestawała po kilkudziesięciu kilometrach chłodzić całkowicie. 

Dziś było podobnie, przestało chłodzić co przy tym upale to katastrofa. Próbowałem dawać jej odpoczywać aby przewody odmarzały, ale w pewnym momencie już nic nie było w stanie chłodzić.

Jak dojechałem na miejsce to okazało się, że wywaliło dziurę w górnej części chłodnicy klimy i część oleju prysnela nawet na zderzak. 

Moje pytanie, czy te chłodnice są takie słabe po latach, że mogą nie wytrzymać nadmiernego ciśnienia czy może jest to możliwe aby w układzie ciśnienie zrobiło się jakoś ekstremalnie wysokie? 

Muszę kupić nową chłodnice i dać do nabicia układ, ale obawiam się czy nowa też nie pęknie jak usterka jest gdzie indziej... 

Opublikowano

Raczej taka jakość tych części teraz ale dziwne, że zawsze miałeś problemy z chłodzeniem. Kompleksowo wszystko wymieniałeś wcześniej?

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Skraplacza nie wymieniałem, przypuszczam, że oryginał i może się po prostu utlenił.

Wymieniałem osuszacz, dławik i wąż idący od skraplacza.

Szczelność była sprawdzana, ale niestety te problemy miewałem regularnie w pewnych warunkach mimo tego, że parametry wyglądały dobrze na sucho.

Zastanawiam się czy to w ogóle możliwe, że skraplacz się zapycha i wtedy układ nie daje rady jak jest dodatkowo silne nasłonecznienie na przód auta.